Bucureştiul intră în scenariul roşu. Ce se întâmplă cu școlile?

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri, 4.342 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost consemnate 101 decese. Capitala intră în scenariul roşu, după ce incidenţa cumulată a cazurilor a trecut de 3/1000 de locuitori, ceea ce implică noi restricţii, care trebuie decise de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.restricţii

”Până astăzi, 5 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 820.931 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 752.234 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.342 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, anunţă autorităţile.

În Bucureşti sunt 927 de cazuri noi de COVID-19, în Timiş – 354, în Cluj – 284, în Ilfov – 241, în Braşov – 217.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori a trecut de 3 în Bucureşti. De asemenea, este peste 3 în judeţele Braşov, Clij, Ilfov şi Timiş.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, Ministerul Educaţiei a înaintat o solicitare către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza în ce măsură scenariile pot fi modificate, astfel încât să se permită prezenţa fizică a elevilor din clasele terminale, chiar dacă şcoala încadrată în localitatea intrată în scenariul roşu, ar putea să permită accesul acestor elevi cu prezenţă fizică.

Ministrul Educației a reamintim că, în scenariul roşu, este permis, potrivit reglementărilor în vigoare, accesul cu prezenţă fizică al copiilor din grădiniţă şi din învăţământul primar.

 

CITEȘTE ȘI:

Tren suplimentar duminica după-amiaza, pe ruta Braşov-Bucureşti Nord

Poșta Română a finalizat licitația pentru dotarea flotei de 1.200 de vehicule cu module GPS

Contract semnat pentru proiectarea VO Iași – varianta Sud

 

 

Adaugati comentariu