Advertisement

bosch
Home Piaţa auto Industrie auto Bosch se implică atât în inovaţii tehnologice, cât şi în acţiuni climatice

Bosch se implică atât în inovaţii tehnologice, cât şi în acţiuni climatice

După ce a oprit producţia în această lună în aproape 100 de locaţii Bosch din lumea întreagă, compania se pregăteşte sistematic pentru o reluare treptată a ritmului producţiei.

„Vrem să asigurăm livrări fiabile pentru a răspunde cererii clienţilor noştri, pe măsură ce aceasta va reveni treptat, ajutând economia mondială să se redreseze cât mai repede posibil”, a declarat dr. Volkmar Denner, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH, la conferinţa de presă anuală a companiei. „Obiectivul nostru este sincronizarea reluării treptate a ritmului procesului de producţie şi a lanţurilor de aprovizionare sigure, în special în producţia de autovehicule. Am realizat deja acest lucru în China, unde cele în jur de 40 de fabrici ale noastre de pe plan local produc din nou, iar lanţurile de aprovizionare sunt stabile. Muncim din greu pentru a face acelaşi lucru în celelalte regiuni ale noastre.”

Denner a menţionat numeroasele măsuri luate de companie pentru a realiza cu succes reluarea treptată a ritmului producţiei şi pentru a se asigura că angajaţii sunt protejaţi în mod adecvat împotriva infectării cu coronavirus. Bosch se angajează, de asemenea, să adopte o abordare coordonată şi comună cu clienţii, furnizorii, autorităţile şi reprezentanţii angajaţilor.

Contribuţia Bosch la controlul pandemiei de coronavirus

„Dorim să contribuim ori de câte ori este posibil cu expertiza noastră la eforturile pentru controlul pandemiei, de exemplu prin testul nostru rapid pentru Covid-19 recent dezvoltat şi prin dispozitivul de analiză Vivalytic, a spus Denner, CEO-ul Bosch. „Cererea este imensă. Facem tot ce putem pentru a spori în mod semnificativ producţia şi vom creşte capacitatea de cinci ori peste planurile noastre iniţiale până la sfârşitul anului”, a continuat el.

Bosch intenţionează să producă mai mult de un milion de teste rapide în 2020 şi să mărească producţia la trei milioane anul viitor. Pe lângă testele de laborator existente, dispozitivul de analiză Vivalytic va fi folosit iniţial în spitale şi cabinetele medicilor, unde va fi utilizat în principal pentru a oferi protecţie personalului medical, pentru care disponibilitatea rapidă a rezultatelor testelor, în mai puţin de două ore şi jumătate, este esenţială.

Testul rapid este deja livrat clienţilor europeni, cu eticheta „doar în scop de cercetare”, şi poate fi utilizat în urma aprobării. Bosch preconizează că va avea o marcă CE pentru produs până la sfârşitul lunii mai.

Un test şi mai rapid, care poate detecta în mod fiabil cazurile de Covid-19 în mai puţin de 45 de minute, se află în etapele finale ale dezvoltării. „Întregul nostru efort în acest domeniu este ghidat de etosul nostru – Tehnică pentru o viaţă”, a declarat Denner.

Bosch a început deja producţia de măşti. În prezent, treisprezece fabrici Bosch din nouă ţări – de la Bari din Italia, la Bursa din Turcia, până la Anderson din SUA – au luat iniţiativa şi produc astfel de măşti pentru cerinţele locale.

Bosch

În plus, compania înfiinţează în momentul de faţă două linii de producţie complet automate în locaţia sa din Stuttgart-Feuerbach, cu alte linii care vor urma atât în locaţia sa Erbach din Germania, cât şi în India şi Mexic.

„Unitatea noastră pentru echipamente cu destinaţie specială a avut nevoie de numai câteva săptămâni pentru proiectarea utilajelor necesare”, a spus Denner.

De asemenea, Bosch a pus la dispoziţie gratuit proiectele pentru alte companii. Astfel, compania va putea produce peste 500.000 de măşti pe zi. Măştile sunt destinate protecţiei angajaţilor Bosch de la fabricile din întreaga lume. În plus, obiectivul este de a le pune şi la dispoziţia terţilor. Acest lucru va depinde de obţinerea aprobărilor corespunzătoare pentru fiecare ţară.

În plus, Bosch produce 5.000 de litri de dezinfectant în fiecare săptămână în Germania şi SUA pentru angajaţii săi din fabricile americane şi europene. „Oamenii noştri fac lucruri excepţionale în acest sens”, a spus Denner.

Situaţia economiei globale în 2020: recesiune care afectează negativ perspectivele

Având în vedere pandemia de coronavirus, Bosch anticipează provocări considerabile pentru economia globală în anul financiar curent: „Ne pregătim pentru o recesiune globală, care va avea, de asemenea, un impact considerabil asupra propriilor noastre performanţe în 2020”, a spus prof. Stefan Asenkerschbaumer, director financiar şi vicepreşedinte al consiliului de administraţie Bosch.

Pe baza efectelor cunoscute până acum, Bosch preconizează în prezent ca producţia auto să scadă cu cel puţin 20 la sută în 2020. Compania se pregăteşte pentru o pierdere a veniturilor din vânzări de peste 10 la sută. În primul trimestru al acestui an, vânzările Grupului Bosch au scăzut cu 7,3 procente, ceea ce înseamnă că acestea sunt deja considerabil mai scăzute faţă de anul precedent. Doar în martie 2020, vânzările au scăzut cu 17 procente.

„Trebuie depus un efort suprem pentru a obţine cel puţin un rezultat echilibrat”, a declarat directorul financiar. „În această criză severă, avem din nou un avantaj pentru că suntem atât de diversificaţi, cu sectoare diferite de activitate.”

În prezent, accentul se pune pe măsuri extinse pentru reducerea costurilor şi asigurarea lichidităţilor. Acest lucru include reduceri ale programului de lucru şi reduceri ale producţiei deja existente în multe locaţii din întreaga lume, reduceri salariale pentru specialişti şi manageri, inclusiv pentru conducerea executivă, şi perioade de timp extinse pentru investiţii.

În plus, Bosch a lansat deja un program amplu pentru îmbunătăţirea competitivităţii sale la începutul anului 2020.

„Pe termen mediu, obiectivul nostru este să revenim la o marjă de aproximativ 7 procente din operaţiuni, dar fără a neglija sarcinile esenţiale pentru a ne asigura viitorul”, a spus Asenkerschbaumer. „Ne dedicăm toată energia pentru realizarea acestui obiectiv şi pentru depăşirea pandemiei de coronavirus. În acest fel, vom crea bazele financiare de care avem nevoie pentru a profita de oportunităţile imense pe care le are Grupul Bosch.”

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Producția de autoturisme
Industrie auto

Producția de autoturisme în România a crescut cu 8,6% în primele 9 luni

Producția de autoturisme în România a crescut cu 8,6% în primele 9...

continental
Industrie auto

Sediile Continental România se implică durabil în dezvoltarea mediului universitar din țară

Continental, companie tehnologică, s-a implicat activ și în an acest an și...

Industrie auto

Siguranță pe șosea: ce poți să faci pentru a evita accidentele

Siguranță pe șosea: ce poți să faci pentru a evita accidentele. De-a...

carlos tavares
Industrie auto

Carlos Tavares nu exclude închiderea unor fabrici auto în Europa

La fel ca alți producători aflați în dificultate în 2024 din cauza...