Advertisement

Masca mazda CX-5 floteauto

Atenție cu masca la volan!

Purtarea măștii este esențială pentru a nu răspândi virusul și pentru a ne feri, la rândul nostru, de acesta. Însă atenție cu masca la volan: un șofer care a purtat-o timp de câteva ore a leșinat, provocând un accident.

După 15 mai, relaxarea restricțiilor va aduce cu sine obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise. Totuși, ce se întâmplă când purtați masca o perioadă îndelungată?

Mazda Skyactiv-X vs Skyactiv-G

Un posibil răspuns la întrebare ne poate fi oferit de un șofer din Statele Unite care, după ”câteva ore” de purtat o mască N95, a leșinat, iar mașina pe care o conducea a intrat frontal într-un stâlp din lemn aflat pe marginea drumului, stâlp pe care l-a și rupt.

Masca mazda CX-5 floteauto - atenție cu masca la volan!

Accidentul s-a petrecut în New Jersey, și, datorită excelentului comportament la accident al fostei generații Mazda CX-5 pe care o conducea, șoferul a scăpat doar cu răni ușoare. Totuși, pentru siguranță, a fost transportat la spital.

Citește aici testul cu noua Mazda CX-5!

Departamentul de poliție solicită atenție cu masca la volan și consideră că șoferul a leșinat din cauza combinației dintre ”cantitatea insuficientă de oxigen / cantitatea excesivă de dioxid de carbon”, în condițiile purtării măștii timp de câteva ore.

”Trebuie să reamintim șoferilor că, deși măștile trebuie purtate în public pentru a ajuta la oprirea răspândirii bolii Covid-19, ele nu sunt necesare afară dacă se respectă distanțarea socială și mai ales dacă se conduce un vehicul fără pasageri”, a scris departamentul de poliție Lincoln Park pe Facebook.

Prima generație a SUV-ului compact Mazda CX-5 fabricată între 2012 și 2017, a primit 5 stele la testele crash EuroNCAP, cu un scor excelent, de 94% pentru pasagerii adulți.

În România, înlocuirea stării de urgență cu starea de alertă va fi stabilită în cursul săptămânii viitoare, mai ales că în țara noastră nu a fost atins vârful epidemiei. În acest context, rămâne de văzut care vor fi condițiile după relaxarea restricţiilor din 15 mai.

sursă: facebook

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

giurgiu-ruse
Siguranţă rutieră

Miercuri încep lucrările de reparație pe Podul Giurgiu – Ruse. Durata estimată, 730 de zile

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar al Podului Giurgiu – Ruse încep...

Bosch Engineering
Siguranţă rutierăTransporturi

Bosch Engineering stabilește noi standarde de siguranță în transportul public din Iași

Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a orașului Iași cu sistemul...

Goodyear
AnvelopeSiguranţă rutieră

Cum se pregătește autoturismul pentru drumuri lungi. Recomandări Goodyear

De la sistemul de frânare, la presiunea din roți, la nivelul de...