Atenție cu masca la volan!

Purtarea măștii este esențială pentru a nu răspândi virusul și pentru a ne feri, la rândul nostru, de acesta. Însă atenție cu masca la volan: un șofer care a purtat-o timp de câteva ore a leșinat, provocând un accident.
Masca mazda CX-5 floteauto

După 15 mai, relaxarea restricțiilor va aduce cu sine obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise. Totuși, ce se întâmplă când purtați masca o perioadă îndelungată?

Mazda Skyactiv-X vs Skyactiv-G

Un posibil răspuns la întrebare ne poate fi oferit de un șofer din Statele Unite care, după ”câteva ore” de purtat o mască N95, a leșinat, iar mașina pe care o conducea a intrat frontal într-un stâlp din lemn aflat pe marginea drumului, stâlp pe care l-a și rupt.

Masca mazda CX-5 floteauto - atenție cu masca la volan!

Accidentul s-a petrecut în New Jersey, și, datorită excelentului comportament la accident al fostei generații Mazda CX-5 pe care o conducea, șoferul a scăpat doar cu răni ușoare. Totuși, pentru siguranță, a fost transportat la spital.

Citește aici testul cu noua Mazda CX-5!

Departamentul de poliție solicită atenție cu masca la volan și consideră că șoferul a leșinat din cauza combinației dintre ”cantitatea insuficientă de oxigen / cantitatea excesivă de dioxid de carbon”, în condițiile purtării măștii timp de câteva ore.

”Trebuie să reamintim șoferilor că, deși măștile trebuie purtate în public pentru a ajuta la oprirea răspândirii bolii Covid-19, ele nu sunt necesare afară dacă se respectă distanțarea socială și mai ales dacă se conduce un vehicul fără pasageri”, a scris departamentul de poliție Lincoln Park pe Facebook.

Prima generație a SUV-ului compact Mazda CX-5 fabricată între 2012 și 2017, a primit 5 stele la testele crash EuroNCAP, cu un scor excelent, de 94% pentru pasagerii adulți.

În România, înlocuirea stării de urgență cu starea de alertă va fi stabilită în cursul săptămânii viitoare, mai ales că în țara noastră nu a fost atins vârful epidemiei. În acest context, rămâne de văzut care vor fi condițiile după relaxarea restricţiilor din 15 mai.

sursă: facebook

Adaugati comentariu