Bolt a obţinut o finanţare de 50 milioane de euro de la BEI

Compania estonă de ridesharing Bolt a obţinut un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), solicitat în scopul îmbunătăţirii serviciilor şi extinderii activităţilor, pe segmentul livrărilor de mâncare, serviciu cu care compania intenţionează să intre şi pe piaţa din România.
Buzău

În vara anului trecut, Bolt (fosta Taxify) a început să livreze pentru prima dată comenzi de mâncare, iar, cu ajutorul împrumutului de tip venture debt acordat de Banca Europeană de Investiţii, compania îşi va putea extinde serviciile din domeniul mobilităţii.

În România, serviciul de ridesharing Bolt este activ din 2016, iar din 2018 are şi un centru de inginerie software în Bucureşti. Concurenţii Bolt, care activează în zona de transport alternativ din România, sunt Uber şi Yango.

Compania Bolt a fost fondată în 2013 de fraţii Markus şi Martin Villig, iar serviciile acesteia sunt utilizate acum în 35 de ţări, de 30 milioane de utilizatori. Printre investitorii Bolt se numără corespondentul Uber de pe piaţa chineză, Didi Chuxing, şi Daimler.

 

CITEŞTE ŞI:

Bambus – materialul viitorului pentru autoturisme

În 2020, Guvernul Orban mizează pe Rabla, nu pe o nouă taxă auto

Test drive Audi e-tron 55 Quattro Basic

Adaugati comentariu