Advertisement
BNR
Home Finanţare Leasing operaţional BNR își extinde flota de mașini cu 3 microbuze în leasing operațional

BNR își extinde flota de mașini cu 3 microbuze în leasing operațional

Banca Națională a României a lansat licitația pentru furnizarea a trei microbuze în leasing operațional, valorea contractului, cu o durată de 4 ani, fiind de 550.000 de lei.

Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 3 mai 2023.

Potrivit anunțului de participare publicat în SEAP, nu se solicită garanție de participare, însă cuantumul celei de bună execuție este de 7,5 % din valoarea totala a contractului, în lei fără TVA.

Potrivit BNR, pe parcursul executării contractului pentru cele 3 microbuze, valoarea acestuia poate fi ajustata prin actualizare în cazul în care pe piață au apărut anumite condiții, în urma cărora s-a constatat creșterea/diminuarea indicilor de preț pentru elemente constitutive ale ofertei, al căror efect se reflectă în creșterea/diminuarea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat prețul contractului. Acualizarea valorii contractului se poate face in urmatoarele conditii: având la bază modificări legislative, modificarea sau renunțarea la anumite taxe (taxe de drum, etc)/impozite locale. Ajustarea valorii contractului este interdependentă de prețurile asigurărilor de tip RCA și CASCO, a serviciilor de mentenanță, al căror efect se reflectă în creșterea/diminuarea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat prețul contractului”.

Ce este leasingul operațional

Prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor mașinile de care acestea au nevoie pentru a-si derula activitatea, în schimbul achitării unei rate lunare, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.

Astfel, compania client plăteste doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returnează mașinile fără a-și mai asuma riscul de revânzare.

Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioada și kilometraj) să rămânî constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod excepțional, în funcție de bonitatea companiei.

În plus, autovehiculele nu sunt înregistrate ca active în contabilitate, iar, la final, clienții nu trebuie să achite valoarea reziduală.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

MERCEDES-BENZ eSprinter 2.0. Progres notabil

Euro NCAP Van. Plus de intransigență

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Ayvens
Leasing operaţional

Ayvens, noul brand care reunește ALD Automotive și LeasePlan sub o singură identitate

ALD Automotive I LeasePlan va avea un nou brand global de mobilitate,...

Business Lease
Leasing operaţional

Business Lease promovează vehiculele electrice în cadrul flotelor de afaceri

Vehiculele electrice sunt viitorul mobilității, oferind oportunități inovatoare pentru a reduce emisiile...

ALD
Leasing operaţional

Noul brand ALD | LeasePlan va fi lansat până la sfârșitul anului 2023

ALD | LeasePlan va lansa un nou brand până la sfârșitul anului...

autonom
Leasing operaţional

În primele 6 luni, afacerile Autonom Service au urcat cu 46%, la 350,1 mil. lei

Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează...