FGA a primit peste 10.700 de cereri de deschidere dosare daună din partea creditorilor Euroins

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a primit, din 17 martie 2023 - data ridicării licenţei de funcţionare a Euroins România, peste 10.700 de cereri de deschidere dosare daună din partea potenţialilor creditori de asigurare ai societăţii, însă a înregistrat 8.045 de cereri, a anunţat instituția.dosare daună

De asemenea, FGA a recepţionat 61.131 de solicitări pentru categoria Cereri de plată. „Dintre acestea, au fost înregistrate 19.637 cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor – Anexa 10, precum şi 7.816 cereri de plată pentru acordarea restituirii de primă – Anexa 9. Un total de 27.453 de cereri au fost înregistrate”, A mai precizat FGA.

Reprezentanţii Fpndului menţionează că numărul final de cereri de plată înregistrate la FGA poate fi diferit de numărul solicitărilor primite, din cauza faptului că, unele cereri sunt transmise de mai multe ori (dubluri), pe mai multe canale de comunicare (email, portal, poştă etc) sau sunt solicitări care nu se încadrează în categoria cererilor de plată (petiţii, diverse solicitări întrebări etc).

Prin urmare, FGA face apel la potenţialii creditori de asigurare ai societăţii Euroins România să transmită cererile de plată (Anexa 9/10) precum şi cererile de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA.

Fondul înregistrează cererile în ordinea primirii lor şi le alocă, pentru deschiderea dosarelor de daună sau analiză, în aceeaşi ordine.

„Reamintim potenţialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată – Anexa 10. Menţionăm, de asemenea, că toate explicaţiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA”, au mai arătat reprezentanţii Fondului.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

BNR își extinde flota de mașini cu 3 microbuze în leasing operațional

Garda Naţională de Mediu își cumpără o flotă de 31 de autoturisme

 

 

Adaugati comentariu