Advertisement
FGA
Home Administrare flote Asigurări FGA a primit peste 10.700 de cereri de deschidere dosare daună din partea creditorilor Euroins

FGA a primit peste 10.700 de cereri de deschidere dosare daună din partea creditorilor Euroins

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a primit, din 17 martie 2023 – data ridicării licenţei de funcţionare a Euroins România, peste 10.700 de cereri de deschidere dosare daună din partea potenţialilor creditori de asigurare ai societăţii, însă a înregistrat 8.045 de cereri, a anunţat instituția.

De asemenea, FGA a recepţionat 61.131 de solicitări pentru categoria Cereri de plată. „Dintre acestea, au fost înregistrate 19.637 cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor – Anexa 10, precum şi 7.816 cereri de plată pentru acordarea restituirii de primă – Anexa 9. Un total de 27.453 de cereri au fost înregistrate”, A mai precizat FGA.

Reprezentanţii Fpndului menţionează că numărul final de cereri de plată înregistrate la FGA poate fi diferit de numărul solicitărilor primite, din cauza faptului că, unele cereri sunt transmise de mai multe ori (dubluri), pe mai multe canale de comunicare (email, portal, poştă etc) sau sunt solicitări care nu se încadrează în categoria cererilor de plată (petiţii, diverse solicitări întrebări etc).

Prin urmare, FGA face apel la potenţialii creditori de asigurare ai societăţii Euroins România să transmită cererile de plată (Anexa 9/10) precum şi cererile de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA.

Fondul înregistrează cererile în ordinea primirii lor şi le alocă, pentru deschiderea dosarelor de daună sau analiză, în aceeaşi ordine.

„Reamintim potenţialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată – Anexa 10. Menţionăm, de asemenea, că toate explicaţiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA”, au mai arătat reprezentanţii Fondului.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

BNR își extinde flota de mașini cu 3 microbuze în leasing operațional

Garda Naţională de Mediu își cumpără o flotă de 31 de autoturisme

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

UNSAR
Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri...

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...