A fost semnat contractul pentru realizarea legăturii de metrou cu Aeroportul Henri Coandă

Metrorex a semnat, marți, contractul pentru realizarea legăturii rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă, parte din Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni. Astfel, proiectarea si execuția lucrărilor pentru Lotul 2 Tokyo - Aeroport Otopeni va fi realizată de Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt- Somet.metrou Tokyo - Aeroport Otopeni

”Acest contract are o durată de 48 de luni de la semnare, cu o perioadă de proiectare. De asemenea, pentru lotul 1 (proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă) perioada este tot de 48 de luni. Orizontul de timp pentru finalizarea întregii Magistralei 6, şi nu numai a lucrărilor de structură de rezistenţă, este anul 2027”, a afirmat directorul Metrorex, Mariana Miclăuş.

Valoarea contractului este de 1,3 miliarde de lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat și din fonduri externe rambursabile sub forma creditului extern JICA (Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internaţională).

Durata estimată a contractului este de 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere a lucrărilor. Contractul a fost atribuit prin procedura de licitație restrânsă, în SEAP, pe baza criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate – preț”.

Sectiunea de Nord, Tokyo – Aeroport Otopeni, a Magistralei 6 de metrou, are un traseu de 7,6 km și 6 stații – Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu și Aeroport Otopeni.

Proiectul Magistralei 6, cu o lungime totală de 14,2 km și 12 stații de metrou, va fi deservit de un număr de 12 trenuri noi de metrou.

 

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

FGA a primit peste 10.700 de cereri de deschidere dosare daună din partea creditorilor Euroins

BNR își extinde flota de mașini cu 3 microbuze în leasing operațional

 

 

 

Adaugati comentariu