Bank of China intră pe piaţa românească

Bank of China, a patra cea mai mare instituţie bancară din lume, îşi va deschide oficial operaţiunile în România în data de 16 decembrie, când va lansa sucursala din Bucureşti.
Bank of China

Inaugurarea este consacrată împlinirii a 70 de ani de relaţii diplomatice între China şi România.

Directorul general al sucursalei locale Bank of China urmează să fie bancherul Guo Lixin.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a anunţat cu ocazia aniversării a 70 de ani de relaţii bilaterale România – China că instituţia financiară îşi va începe operaţiunile din România în decembrie.

”Înfiinţarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale, ce preconizează să desfăşoare operaţiuni din luna decembrie a acestui an, este rezultatul firesc al acestor evoluţii pozitive. Doresc să remarc prezenţa domnului Guo Lixin, director general al acestei sucursale, căruia îi urez succes în activitate”, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu vizitei desfăşurate, în primăvară, la Beijing.

Bank of China a notificat, la începutul acestui an, Banca Naţională a României privitor la intenţia de a furniza servicii în mod direct pe teritoriul ţării.

Banca, prima instituţie financiară din China ce intră pe piaţa locală, este deţinută integral de statul chinez printr-un fond de investiţii şi este listată pe bursele din Shanghai şi Hong Kong. Chinezii sunt prezenţi de asemenea în mai multe ţări din regiune, printre care Ungaria, Austria, Cehia şi Polonia.

Sucursala a fost înregistrată încă din octombrie 2019. În toamna acestui an, Agricultural Bank of China, de asemenea una dintre cele mai mari bănci din China, controlată de stat, s-a înregistrat fiscal în România.

 

CITEŞTE ŞI:

Analiză Erste: Leul se depreciază, iar creşterea economică încetineşte

Lucrările de reparaţii la Podul Constanţa sunt realizate noaptea

Consiliul Concurenţei va urmări ieftinirea carburanţilor

Adaugati comentariu