Advertisement

trafic-floteauto
Home Administrare flote Juridic Avertizare pentru şoferii care au circulat fără rovinietă

Avertizare pentru şoferii care au circulat fără rovinietă

Utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi care au primit plicuri ce conţineau o pagină privind numele şi adresa în loc de procese verbale de constatare a contravenţiei pentru circulaţia fără rovinietă trebuie să ignore documentul primit, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, utilizatorii care au primit, în perioada 20 — 23 februarie, plicuri care, în loc să conţină procese verbale de constatare a contravenţiei pentru circulaţia fără rovinietă valabilă, conţineau doar o pagină pe care era tipărit numele şi adresa, nu trebuie să ia în considerare acele documente, urmând a primi, în perioada imediat următoare, procesele verbale de constatare a contravenţiei respective, termenul de plată urmând a decurge de la data primirii efective a proceselor verbale.

Atât la sediul CNAIR cât şi la subunităţile acesteia s-au primit sesizări din partea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi prin care se semnala faptul că au primit plicuri care nu conţineau procesele verbale întocmite de către companie prin CESTRIN.

„Astfel, CNAIR a semnalat aceste probleme prestatorului de servicii poştale cu care are încheiat un acord cadru având ca obiect ‘Servicii de imprimare, anvelopare şi comunicare procese verbale de constatare a contravenţiei emise de CESTRIN prin intermediul SIEGMCR, pentru încălcarea prevederilor OG nr. 15/2002’. În baza acestui contract, prestatorul are obligaţia de a imprima, anvelopa şi comunica procesele verbale de constatare a contravenţiei (PVCC) emise de CNAIR prin CESTRIN, prin intermediul SIEGMCR, pentru încălcarea prevederilor OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România, cu modificările şi completările ulterioare”, spun reprezentanşii companiei.

Conform CNAIR, ca urmare investigaţiilor realizate de către prestator, s-a identificat o situaţie apărută pe fluxul de producţie al acestuia în timpul procesării PVCC întocmite în data de 31 ianuarie 2017. Astfel, în secvenţa de printare a apărut o eroare ce a generat netipărirea PVCC pentru un fişier de 2.000 de procese verbale dintr-un total de 27.302 procese verbale.

Prestatorul a înştiinţat CNAIR asupra faptului că, în regim de maximă urgenţă, pe cheltuiala sa, procesele verbale vor fi depuse în reţeaua poştală.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...

încărcare
Juridic

Noile obiective obligatorii pentru instalarea punctelor de încărcare

Utilizatorii mașinilor de companie și șoferii utilitarelor ușoare ar trebui să își...