Advertisement

Bacău
Home Infrastructură CNAIR contestă raportul privind prejudiciul în contractul Bechtel

CNAIR contestă raportul privind prejudiciul în contractul Bechtel

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a formulat o plângere prealabilă la Ministerul Finanţelor împotriva raportului din luna decembrie 2016 prin care se solicită recuperarea unui prejudiciu de 525,89 milioane de euro din contractul cu Bechtel.

Totodată, CNAIR a solicitat şi instanţei judecătoreşti suspendarea dispoziţiei obligatorii.

„Până în prezent, CNAIR nu a primit încă un răspuns la plângerea prealabilă împotriva Raportului şi nici Instanţa de judecată nu sa pronunţat încă în ceea ce priveşte solicitarea de suspendare a dispoziţiei. Prin urmare, după epuizarea tuturor căilor de atac, Compania va acţiona în funcţie de soluţia dată de instanţa de judecată”, precizează CNAIR.

Reprezentanţii companiei afirmă că va fi formulată, în termenul legal, o contestaţie la executare şi va fi solicitată suspendarea provizorie a somaţiei ANAF în faţa instanţelor judecătoreşti.

Potrivit CNAIR, în raportul întocmit de Inspecţia economico – financiară din cadrul Ministerului Finanţelor sunt identificaţi ca responsabili toţi foştii directori generali ai companiei care erau în funcţie începând cu momentul încheierii contractului cu Bechtel şi până la momentul încetării acestuia.

„CNAIR SA, ca persoană juridică, nu are vreo responsabilitate separată de persoanele responsabile antemenţionate, iar în mod normal nu poate acoperi aceste sume. Menţionăm că în anul 2013 a fost întocmit un raport de către Corpul de Control al Primului – ministru, care are constatări similare din punct de vedere al sumelor, însă cu responsabilităţi diferite în sarcina mai multor entităţi publice. Prin urmare, unul dintre aspectele contestate Inspecţiei economico-financiare din cadrul Ministerului Finanţelor, este că are constatări identice cu cele menţionate în raportul Corpului de control al Primului – ministru, precum şi că în urma aceluicontrol din 2013 a fost deschis un dosar penal şi că a trebuit să se aştepte soluţionarea acestuia, iar CNAIR se va constitui ca parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, dacă este cazul”, conchid reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Podul peste Prut
Infrastructură

Constructor desemnat pentru Podul peste Prut de la Ungheni, parte din Autostrada Unirii A8

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat societatea Ness Proiect...

Craiova - Filiaşi
Infrastructură

Primul lot al Autostrăzii Craiova-Filiaşi va fi scos la licitație

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, luni, la...

București - Giurgiu
Infrastructură

CNIR pregătește licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București – Giurgiu

Caietul de sarcini pentru Autostrada/Drum Expres București – Giurgiu, etapa studiului de...

DN 69
Infrastructură

Un pas înainte pentru finalizarea legăturii dintre Autostrada Arad – Timișoara și DN 69

Contractul pentru finalizarea drumului de legătură dintre Autostrada A1 Arad – Timișoara...