Autostrada Unirii. Se pregateste licitatia pentru sectiunea Targu Mures – Targu Neamt

Licitatia pentru proiectarea si executia tronsonului montan, Targu Mures - Targu Neamt, parte din Autostrada Unirii (A8), va fi lansata pana la sfarsitul lunii iunie, a anuntat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.transport

Autostrada Unirii (A8) este compusa din trei tronsoane: Targu Mures – Targu Neamt, Targu Neamt – Iasi, Iasi – Ungheni (Republica Moldova), inclusiv Podul pentru raul Prut.

Pentru realizarea tronsoanelor Targu Mures – Targu Neamt si Iasi – Ungheni (Republica Moldova) se vor accesa fonduri europene, urmand ca tronsonul Targu Neamt – Iasi sa fie construit prin parteneriat public-privat.

Conform ministrului Transporturilor, pentru sectiunea Podul peste Prut si Iasi – Ungheni realizarea studiului de fundamentare va fi demarata tot pana la sfarsitul lunii iunie.

Pentru tronsonul Targu Mures – Targu Neamt, contractul de revizuire a studiului de fezabilitate a fost semnat, pe 9 mai, la Iasi, cu firma Ingineria Especializada Obra Civil Industrial, din Spania, valoarea estimata fiind de 17,6 milioane de lei.

Pentru tronsonul Targu Neamt – Iasi, Guvernul a aprobat, in martie 2019, studiul de fundamentare al proiectului strategic de investitii in parteneriat public-privat. Valoarea totala a investitiei este estimata la 1,2 miliarde euro, iar perioada de proiectare si realizare a autostrazii este preconizata sa dureze 48 de luni. Proiectul are in vedere realizarea a 68 km de autostrada.

 

CITEŞTE ŞI:

Initiativa pentru inasprirea obtinerii permisului auto

O flotă de 30 de SUV-uri va ajunge la Inspectoratul de Stat în Construcţii

Romanii au libertate deplina de a circula in Elvetia. Cat costa taxa de drum

 

 

Adaugati comentariu