Initiativa pentru inasprirea obtinerii permisului auto

Deputatul Florin Roman (PNL) a anuntat ca va propune, la nivel legislativ, inasprirea conditiilor pentru obtinerea permisului auto si a obligarii soferilor incepatori de a conduce numai masini cu o capacitate cilindrica sub 2.000 de centimetri cubi.trafic-floteauto

Florin Roman este unul dintre initiatorii proiectului de lege prin care se interzice utilizarea dispozitivelor de masurare a vitezei din autovehicule care nu au inscrisurile Politiei si nu sunt amplasate in locuri vizibile.

Parlamentarul a declarat ca nu se va opri aici si va propune si alte masuri care, in opinia sa, ar putea reduce numarul accidentelor de circulatie. Una dintre acestea este si inasprirea conditiilor pentru obtinerea permisului auto, care, in opinia sa, „se ia foarte, foarte usor”.

„Nu mai este acel examen scris extrem de dificil care era in urma cu 15-20 de ani, partea de poligon, practic, nu mai exista, iar cei care doresc sa obtina carnetul de sofer, de regula, fac mult mai putine ore decat cele preconizate la inceput si aici e si o vina a instructorilor care, dupa 15-20 de ore, le spun tinerilor sau celor care doresc sa obtina permisul de conducere ca sunt foarte pregatiti”, a afirmat Florin Roman.

Liberalul a mai spus ca „deocamdata este analiza si proiectul dupa modelul german ca aceia care obtin prima data permisul sa nu poata conduce masini mai puternice, cu motoare mai puternice de 2.000 de centimetri cubi”.

Potrivit acestuia, multi parinti le ofera copiilor masini puternice, iar rata de accident in randul incepatorilor este destul de importanta.

„Din pacate, sunt multi, multi factori care concureaza la ceea ce se intampla pe drumurile din Romania si la faptul ca avem foarte multe accidente de circulatie soldate cu victime”, a conchis deputatul PNL.

 

CITEŞTE ŞI:

Romanii au libertate deplina de a circula in Elvetia. Cat costa taxa de drum

O flotă de 30 de SUV-uri va ajunge la ISC

Unde se construiesc „autostrăzi electrice”. Proiectul NEXT-E

 

 

Adaugati comentariu