Extinderea fabricii Martur Automotive, cofinanţată prin ajutor de stat

Ministrul Stefan Radu Oprea a inaugurat lucrarile de extindere a fabricii Martur Automotive Seating and Interiors din judetul Arges, investitie fiind cofinantata prin ajutor de stat.martur

Compania turca Martur isi suplimenteaza, prin unitatea de la Oarja, capacitatea actuala de productie in vederea fabricarii de componente auto si scaune auto asamblate, intentia fiind sa ajunga la o pondere de 80% exporturi din totalul productiei.

„Acest proiect este un exemplu foarte bun pentru strategia Guvernului de a atrage investitii straine si de a sustine proiectele industriale cu valoare adaugata mare, prin intermediul ajutoarelor de stat. Le-am transmis investitorilor turci sa integreze cat mai multe IMM-uri din Romania in lantul valoric, pentru ca astfel putem genera o crestere economica sustenabila, de care vor beneficia inclusiv investitorii straini”, a afirmat ministrul Stefan Radu Oprea.

Ca urmare a implementarii proiectului, vor fi create 481 de locuri de munca, avand norma intreaga, atat posturi direct atribuite activitatii de productie, cat si posturi indirecte.

Valoarea investitiei este de 82.851.458 lei, din care asistenta financiara nerambursabila in valoare de 41.277.223 lei, prin schema de ajutor de stat privind acordarea ajutoarelor de stat pentru stimularea investitiilor majore.

Martur Automotive Seating and Interiors isi propune realizarea unei investitii initiale in active de inalta tehnologie pentru realizarea de produse cu valoare adaugata mare, in speta scaune auto asamblate si componente scaune auto. Prin intermediul proiectului, este vizata extinderea productiei catre scaune din fata si din spate pentru Logan si Sandero, dar si extinderea productiei de structuri pentru scaune tot pentru Logan si Sandero.

 

Cititi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

Adaugati comentariu