Autostrada Soarelui intră în reparaţii pentru 2 ani

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat Acordurile-Cadru pentru lucrările de întreţinere a părţii carosabile ale A2, pe sectorul Bucureşti - Fundulea din Autostrada Soarelui, lucrări programate pe parcursul a 24 de luni.
restricţii de circulaţie

Lucrările sunt împărţite în două loturi.

Lotul 1 – km (12+000 – km 24+000) Calea 1 şi 2, are o lungime de 12 km, şi va fi executat de S.C. Porr Construct S.R.L. la o valoare a lucrărilor de 41,7 milioane de lei, fără TVA.

Lotul 2 – km (24+000 – km 36+000) Calea 1 şi 2, tot în lungime de 12 km, va fi executat de S.C. Saga Business Construct S.R.L, la o valoare a lucrărilor de 44,9 milioane de lei, fără TVA.

Lucrările sunt programate să dureze 24 de luni şi vor consta în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active şi repararea rosturilor degradate, atât pe calea 1, cât şi pe calea 2.

Finanţarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat şi venituri proprii.

Blocaje pe Autostrada Soarelui

În prezent, pe Autostrada Soarelui au loc alte reparaţii care deja produc blocaje şi aglomeraţie.

La începutul lunii iunie 2019, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a cerur demiterea directorului CNAIR şi a şefului Biroului de Poliţie Autostrada A2, pe care-i consideră responsabili de situaţia creată şi de faptul că pun în pericol viaţa turiştilor.

Mai mult, FPTR avertizează că, dacă lucrările la autostrada Soarelui nu se încheie până pe data de 15 iunie, hotelierii vor declanşa grevă fiscală pe termen nelimitat, pe parcursul căreia vor refuza să mai plătească taxe către statul ai cărui funcţionari, plătiţi cu salarii uriaşe, umilesc de ani de zile turiştii care îşi fac concediul pe litoralul românesc.

„Suntem conştienţi că lucrările de reparaţii sunt necesare şi ne bucurăm de faptul că acestea sunt efectuate, dar constatăm că nu există o planificare raţională a acestor activităţi de reparaţie a autostrăzii de către CNAIR. Deşi în fiecare an FPTR a atras atenţia conducerii CNAIR, cu mult înainte de începerea sezonului, să încheie lucrările de mentenanţă şi reparaţii până la data de 1 iunie, aceştia ignoră în mod repetat solicitările operatorilor de turism. Deşi politicenii se întrec, în campaniile electorale, în promisiuni că rezolvă problemele care cauzează aglomeraţie pe A2, odată ce se văd în funcţii uită tot ce au promis”, spune FPTR.

Potrivit Federaţiei, aglomeraţia şi blocajele de pe Autostrada Soarelui alungă peste graniţe o mare parte din turiştii care vor să vină pe litoralul românesc, iar românii din Ardeal preferă un drum de şase ore pe litoralul croat unuia de opt ore către staţiunile româneşti de la Marea Neagră.

 

CITEŞTE ŞI:

Personalităţi. ARMAND PEUGEOT şi geniul industrial al familiei sale

Amenzi rutiere mai mici? Legea, la primul aviz favorabil de la deputaţi

CE, cu ochii pe taxele auto. Sancţiuni pentru Malta şi Cipru

 

Adaugati comentariu