Drumul Expres Arad-Oradea, viitoarea legătură între A1 şi A3

Autorităţile judeţene din Arad şi Bihor au primit, din partea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), primele solicitări pentru obţinerea certificatului de urbanism destinat realizării unei noi şosele rapide, Drumul Expres Arad-Oradea, în lungime de 134 km.drumuri expres

Pentru acest proiect, Studiul de Fezabilitate are avizul Ministerului Transporturilor din 2008 şi urmează obţinerea acordului de mediu şi pregătirea documentaţiei pentru licitaţia de atribuire a proiectării şi execuţiei lucrărilor.

Costul total al proiectului este estimat la 1,35 miliarde de lei, începerea construcţiei fiind programată pentru anul 2021.

Potrivit CNAIR, finanţarea va fi obţinută din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, contractul de finanţare urmând să fie semnat spre sfârşitul acestui an.

Drumul expres Arad-Oradea va face conexiunea între autostrăzile A1 şi A3, care va înlocui actuala legătură, prin DN 79, pe care valorile de trafic au ajuns deja la nivel de autostradă.

Viitoarea şosea de mare viteză va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi pe sens pe 76,4 kilometri.

Proiectul mai include realizarea a cinci drumuri de legătură cu profile diferite, realizarea a 66 de poduri, pasaje sau viaducte şi a 12 noduri rutiere.

 

CITEŞTE ŞI:

Personalităţi. ARMAND PEUGEOT şi geniul industrial al familiei sale

Amenzi rutiere mai mici? Legea, la primul aviz favorabil de la deputaţi

CE, cu ochii pe taxele auto. Sancţiuni pentru Malta şi Cipru

 

Adaugati comentariu