Advertisement

Bugetul Capitalei
Home Transporturi Cine va livra autobuze electrice în Capitală? China vs Turcia-Germania

Cine va livra autobuze electrice în Capitală? China vs Turcia-Germania

O asociere din Turcia şi Germania şi un reprezentant al companiei BYD din China au depus oferte pentru furnizarea unui număr de 100 autobuze electrice şi a staţiilor de încărcare lentă pentru modernizarea flotei Societăţii de Transport Bucureşti.

Pentru „înverzirea” transportului public din Capitală, în luna martie a fost demarată procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de autobuze electrice, din gama de 12 m (şi a staţiilor de încărcare lentă) prin publicarea în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) a anunţului de participare. Valoarea estimată a achiziţiei este de 219.571.200 lei fără TVA.

Potrivit Primăriei Capitalei, în data de 7 Iunie 2019, ora 15.00, au fost vizualizate ofertele depuse, urmând ca documentaţia încărcată în SICAP să intre în analiza comisiei de evaluare constituită în cadrul autorităţii contractante.

În cadrul procedurii au depus oferte doi operatori: Asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ş. (Turcia) şi SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (România – Otopeni, reprezentant al companiei BYD – China).

Finanţarea provine din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020. În acest scop, au fost semnate 4 contracte:

  • Contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 300, 330 şi 335”;
  • Contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 173, 311, 336, 381 şi 601”;
  • Contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 137 şi 138”;
  • Contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 312, 313, 368 şi 385”.

Valoarea totală a investiţiei în noile mijloace de transport public se ridică la aproximativ 219.571.200 milioane de lei (fără TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177.997.631,79 milioane de lei (fără TVA) din Fondul
European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 -2020.

Primăria Municipiului Bucureşti a mai lansat proceduri de licitaţie pentru achiziţia a 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 130 de autobuze hibrid, după urmează:

– În data de 11 decembrie 2018 a fost publicat anunţul de participare pentru achiziţia a 100 de tramvaie noi, din gama de 36 m. Valoarea estimată a achiziţiei este de 845.687.394 lei fără TVA.

În cadrul procedurii au depus oferte doi operatori economici, respectiv asocierea dintre Astra Vagoane Călători S.A. şi CRRC Qingdao Sifang CO., LTD, şi DURMAZLAR MAKINE SAN. VE TIC A.S. Documentaţia depusă se află în analiza comisiei de evaluare constituită la nivelul autorităţii contractante.

Referitor la cele 100 de tramvaie, Primăria Capitalei precizează că acestea fac obiectul a 8 proiecte pentru care s-au semnat contracte de finanţare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

– În data de 5 februarie 2019 a fost publicat anunţul de participare pentru achiziţia a 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m. Valoarea estimată a achiziţiei este de 214.488.800 lei fără TVA.

În cadrul procedurii a depus ofertă un singur operator economic, respectiv asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ş. (Turcia) şi SILEO GmbH (Germania). Documentaţia depusă se află în analiza comisiei de evaluare constituită la nivelul autorităţii contractante.

– În data de 13 martie 2019 a fost publicat anunţul de participare pentru achiziţia a 130 de autobuze hibrid noi, din gama de 12 m. Valoarea estimată a achiziţiei este de 195.487.890 lei fără TVA. În cadrul procedurii a depus ofertă un singur operator economic, respectiv Mercedes – Benz România.

 

CITEŞTE ŞI:

Autostrada Soarelui intră în reparaţii pentru 2 ani

Drumul Expres Arad-Oradea, viitoarea legătură între A1 şi A3

Autostrada de Centură Bucureşti Nord, scoasă la licitaţie. Află traseul

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...