Autostrada Lugoj – Deva. Când va fi anunţat constructorul pentru Lotul 2

În luna decembrie, ar putea fi anunţat constructorul care va finaliza ultimii 9 km de pe Lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva, parte din A1 Bucureşti - Nădlac, estimează ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
Lugo j- Deva

Potrivit unui document transmis Camerei Deputaţilor, depunerea ofertelor s-a încheiat în data de 11 august, data estimativă pentru comunicarea rezultatelor este 10 decembrie, iar în cazul în care nu vor fi contestaţii contractul va putea fi semnat în 5 ianuarie 2021.

Pe sectorul de autostradă Lugoj – Deva (100 km) traficul fără restricţii se realizează pe 66 km, pe 21 de km din lotul 3 se circulă cu restricţii de viteză şi de tonaj, iar, pe lotul 2, 4 km sunt finalizaţi în proporţie de 75%, dar nerecepţionaţi, iar 9 km trebuie realizaţi.

Concret, situaţia pe sectorul de autostradă Lugoj – Deva (100 km) este următoarea:

Lot 1 (27,6 km) – deschis integral circulaţiei rutiere;

Lot 2 (28,6 km) – deschis parţial circulaţiei rutiere. Secţiunea E (9 km) şi finalizare secţiunea D (13,15 km) sunt în procedură de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente celor două tuneluri. La începutul lunii august, ministrul Transporturilor a transmis Camerei Deputaţilor că depunerea ofertelor este programată pentru 11 august, data estimativă pentru comunicarea rezultatelor este 10 decembrie, iar în cazul în care nu vor fi contestaţii contractul va putea fi semnat în 5 ianuarie 2021.

Lot 3 (21,1 km) – deschis circulaţiei rutiere, însă cu restricţii de tonaj şi viteză: circulaţia autovehiculelor cu masa până la 7,5 tone; viteza maximă de până la 80 km/h; viteza maximă de 50 de km/h când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă sau pe durata ploilor torenţiale; viteza maximă de 60 de km/h pe zona podului peste râul Mureş (rampe şi pod principal), pe zona podurilor de la nodul Ilia (poduri şi rampe ), respectiv pe zona podului de la nodul Dobra (pod principal şi rampe) .

Lot 4 (22,1 km) – deschis integral circulatiei rutiere.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum a câștigat o mică firmă scoțiană 17 miliarde de dolari cu Tesla

Uber promite că va opera o flotă complet electrică până în 2040

Firmele pot primi câte 100.000 euro pentru instalarea staţiilor de reîncărcare. Programul Electric Up

 

 

Adaugati comentariu