PSA și Total vor produce împreună baterii pentru mașini electrice în două fabrici-gigant

Grupurile PSA și Total au lansat Automotive Cells Compagny (ACC), o societate mixtă pentru gestionarea fabricării de baterii pentru vehicule electrice în Europa.
psa

După ce parteneriatul lor a fost anunțat în ianuarie 2020, PSA Group și compania petrolieră Total, prin filiala sa Saft, au creat Automotive Cells Compagny. Această societate mixtă va gestiona proiectul de fabricare a bateriilor pentru vehicule electrice. Entitatea este susținută de autoritățile franceze și germane cu 1,3 miliarde de euro, precum și de o serie de instituții europene.

Întregul proiect va cumula investiții de peste 5 miliarde de euro.

„Realizarea consorțiului european pentru baterii pe care ni l-am dorit este acum o realitate. Aș dori să aduc un omagiu special angajamentului echipelor Total/Saft și Grup PSA/Opel care au realizat acest proiect. Acest nou pas este în concordanță cu scopul nostru central: „să oferim cetățenilor o mobilitate curată, sigură și accesibilă” și oferă Grupului PSA un avantaj competitiv în contextul vânzărilor în creștere de vehicule electrice. ACC duce Grupul PSA mai departe de-a lungul drumului către neutralitatea carbonului”, a afirmat Carlos Tavares, președintele Grupului PSA.

Un centru de cercetare și dezvoltare în Bordeaux (Franța, Gironde) și o fabrică pilot în Nersac (Franța Charente-Maritime) lucrează deja la dezvoltarea noilor tehnologii cu celule litiu-ion. După testele inițiale, bateriile vor fi produse pe scară largă în două fabrici-gigant situate în Douvrin (Franța) și Kaiserslautern (Germania).

„Piața europeană a vehiculelor electrice va avea nevoie de 400 GWh până în 2030 sau de cincisprezece ori producția actuală”, conform previziunilor celor două grupuri.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Cum au fost modificate normele de aplicare a programului IMM Invest

Tronsonul de autostradă Calafat – Lugoj, un nou proiect al Guvernului

Se reiau lucrările de reparații pe Autostrada Soarelui

 

 

Adaugati comentariu