Tronsonul de autostradă Calafat – Lugoj, un nou proiect al Guvernului

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat astăzi că are în plan realizarea unui tronson de autostradă, Calafat - Lugoj, care va face legătura între podul de peste Dunăre şi Coridorul IV Pan-European, autostrada care asigură legătura Constanţa-Nădlac.
Craiova - Lugoj

Potrivit premierului, viitorul tronson de autostradă va fi construit pe traseul Calafat – Turnu Severin – Orşova – Herculane – Lugoj.

„Vom construi autostradă, odată cu realizarea Podului Calafat-Vidin, în legătură cu care noi nu am fost foarte bucuroşi de realizarea lui, se înţelege de ce, era preferabil ca toţi să vină în portul Constanţa şi să treacă pe autostradă, numai că podul ăla s-a făcut şi din cauza faptului că noi nu am fost în stare să asigurăm conectare portului Constanţa până la graniţa de vest, cu infrastructura europeană, pe rutier, feroviar şi fluvial. Dacă noi am fi făcut lucrurile astea la timp – nu noi, PNL-ul, cei care au guvernat – probabil nu mai era atât de atractivă investiţia. Dar odată ce s-a făcut podul de la Calafat, este clar că va trebui să construim un tronson de autostradă care să facă legătura între Calafat şi Coridorul IV Pan-European, autostrada care asigură legătura Constanţa-Nădlac, iar acest tronson de autostradă va fi Calafat-Lugoj şi, în mod evident, va trece pe la Turnu Severin, va trece pe la Orşova, va trece pe la Herculane. Practic, va pune în valoare şi va creşte conectivitatea judeţului Mehedinţi cu infrastructura de transport european, evident, crescând şi atractivitatea judeţului Mehedinţi pentru orice fel de activitate economică care ar trebuie să se dezvolte aici”, a precizat premierul Ludovic Orban.

 

CITEȘTE ȘI:

Se reiau lucrările de reparații pe Autostrada Soarelui

Şi Administraţia Porturilor Maritime optează pentru o flotă prin Rabla

Când se depun ofertele pentru Centura Comarnic, parte din Autostrada Ploieşti – Braşov

 

Adaugati comentariu