Austria impune autoizolare pentru români. Încălcarea măsurii, amendată cu 1.450 de euro

Austria a anunțat că, începând cu data de 9 iulie, ora 00.00, toți cetățenii care călătoresc din România vor putea intra în țară doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile.
austria

În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. De asemenea, au informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Potrivit autorităților austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

Austria a precizat că măsura anunțată are caracter temporar, aceasta urmând a fi revizuită în funcție de evoluțiile epidemiologice.

 

CITEȘTE ȘI:

„Revoluţia” energetică a Comisiei Europene. Hidrogen curat pentru transporturi

Bicicleta Bosch: aspect simplu, tehnică de vârf

Telefonul mobil, interzis pietonilor. Japonia deschide noua modă

 

Adaugati comentariu