Advertisement

euroins
Home Administrare flote Asigurări A patra sancțiune la Euroins în mai puțin de 1 an. Care este motivul

A patra sancțiune la Euroins în mai puțin de 1 an. Care este motivul

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare, directorul general Mihnea Tobescu primind o amendă de 100.000 de lei, iar Milena Guentcheva, director general adjunct, una de 50.000 de lei.

”Pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis sancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare S.A, după cum urmează: Mihnea Tobescu, director general – amendă în cuantum de 100.000 lei şi Milena Guentcheva, director general adjunct – amendă în cuantum de 50.000 lei”, a transmis ASF.

În data de 13 februarie, societatea a fost amendată cu 500.000 de lei, ASF constatând deficienţe cu privire la mecanismele de control intern, precum şi nereguli referitoare la modul de constituire a rezervelor tehnice şi a calităţii datelor.

ASF a mai decis şi pe data de 5 februarie 2020 sancţionarea Euroins cu suma de 100.000 de lei pentru o serie de nereguli, precum: nerespectarea prevederilor legale stipulate in Legea RCA şi Norma 20/2017 referitoare la inregistrarea cererii de despăgubire depusă la dosar; răspunsul privind solicitarea de despăgubire şi formularea ofertei; utilizarea Procesului verbal de constatare care nu conţine menţiunea conform căreia persoana prejudiciată are dreptul să se poată adresa oricărei unităţi reparatoare auto, fără nicio restricţie sau constrangere din partea asigurătorului RCA; utilizarea unor surse de referinţă neprevăzute in legislaţia din domeniul asigurărilor; termenul de incheiere a procesului verbal suplimentar de constatare.

Compania a mai primit o amendă de 50.000 de lei în septembrie 2019 pentru întârzierea achitării despăgubirilor RCA către consumatori.

Compania s-a aflat sub administrarea temporară a Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în urma unei decizii din februarie a Autorităţii. Consiliul ASF a decis ulterior încetarea mandatului FGA.

Euroins România a înregistrat în 2019 o creştere de 25% a primelor brute subscrise la 530 de milioane de leva (270 milioane euro).

La finalul anului trecut, societatea avea o cotă de 32,29% din piaţa asigurărilor RCA, fiind plasată pe locul II, după City Insurance, cu o cotă de 39,03%.

Potrivit ASF, în 2019, Euroins se află pe primul loc în Topul asiguratorilor RCA care nu-și achită dosarele de daună, cu o pondere de 65,14% (22.095 dosare) a dosarelor neplătite în total. Pe de altă parte, nici în cazurile când soluționează dosarele lucrurile nu merg bine, fiind societatea, conform ASF, cu cea mai mare durată medie de plată, de 32,33 zile/dosar.

 

CITEȘTE ȘI:

Austria impune autoizolare pentru români. Încălcarea măsurii, amendată cu 1.450 de euro

„Revoluţia” energetică a Comisiei Europene. Hidrogen curat pentru transporturi

Bicicleta Bosch: aspect simplu, tehnică de vârf

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

auto
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...