Advertisement

Arval
Home Interviuri Arval Mid-Term Rental şi beneficiile pentru companii

Arval Mid-Term Rental şi beneficiile pentru companii

Interviu cu Robert Maftei, director comercial Arval România

Aţi lansat recent produsul Arval Mid-Term Rental. De ce aţi considerat că firmele au nevoie de un astfel de produs?

România se află în acest moment într-o perioadă de repornire a economiei. După mai mult de 2 luni în care toate palierele economice au fost afectate destul de sever de Covid-19, avem cu toţii nevoie de soluţii adaptate noii realităţi. Mid-Term Rental reprezintă o astfel de soluţie. Prin structura flexibilă pe care este construit, acest tip de produs are caracteristici similare leasingului operaţional şi oferă ceea ce noi considerăm crucial în acest moment şi anume flexibilitate maximă. Clienţii nu întotdeauna pot reveni brusc la planurile de lungă durata, majoritatea încă încearcă să anticipeze şi să estimeze ceea ce urmează, însă în intervale de luni în loc de ani. Tocmai pentru a susţine acest proces, suntem capabili astăzi să le oferim soluţii pe o perioadă între 1 şi 24 luni.

Cum funcţionează practic acest produs?

Mid-Term Rental se bazează pe unul dintre cele mai uşoare procese de selecţie în industria leasingului operaţional. În funcţie de nevoile sale, clientul alege categoria auto dorită, perioada de timp şi numărul de kilometri pe care îi estimează că îi va face lunar. Pentru a simplifica procesul, echipa de analişti Arval, în baza unei liste reduse de documente necesare poate aproba cererea clientului în doar câteva zile. Imediat ce procesul a fost finalizat, clientul poate intra în posesia maşinii într-un interval de 3 până la 5 zile din momentul semnării contractului. Maşini sunt deja disponibile pe stoc în fiecare categorie. Fără perioade de aşteptare, fără griji şi, mai ales, fără deplasări. Arval poate livra maşina oriunde doreşte clientul – fie la un punct de colectare, fie în curtea acestuia.

Care sunt principalele beneficii pe care le aduce companiilor?

Beneficiile sunt multiple şi se bazează în primul rând pe transparenţă şi mobilitate. Toate informaţiile sunt disponibile online pentru ca orice posibil client să poată alege soluţia care îi susţine cel mai bine nevoile. Adaptabilitatea reprezintă următorul beneficiu şi se referă la posibilitatea de a modifica oricând durata contractuală sau numărul de kilometri. Pe lângă acestea, Mid-Term Rental este un produs confortabil – fără documente complexe şi perioadă de analiză crescută; în plus, maşinile pot fi livrate direct la sediul clientului.

Ce puteti spune în privinţa costurilor Mid-Term Rental?

În cazul de faţă, preţul, unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea unei soluţii de leasing operaţional a fost setat pentru a acoperi toate tipurile de bugete. Ca şi prezenţă globală Arval şi-a adaptat întotdeauna politica de preţ în funcţie de specificul fiecărei pieţe. Situaţia actuală nu face excepţie şi, de aceea, Mid-Term Rental poate pune la dispoziţia clienţilor autovehicule la preţuri care pornesc de la 345 euro / lună sau, mai puţin de 12 euro pe zi. Dacă luăm în calcul că acest preţ include serviciul de Asistenţă Rutieră, Mententaţă, Revizii, Vehicul de înlocuire, Anvelope şi Asigurarea completă a maşinii, putem spune că soluţia MTR este una din cele mai competitive existente pe piaţă la ora actuală.

Referitor la gama de vehicule disponibilă pentru Mid-Term rental, oferiţi şi vehicule utilitare? Dar electrice şi hibride?

În acest moment există 10 categorii de vehicule disponibile. Acestea pot fi consultate accesând link-ul https://www.arval.ro/ro/mid-term-rental . Ne-am dorit să acoperim din start o gamă cât mai variată de soluţii. De aceea putem oferi astăzi inclusiv vehicule utilitare. Gama de vehicule electrice şi hibride nu este vizată în acest moment, dar în funcţie de cererea specifică a clientului putem încerca să găsim o soluţie şi pentru aceste solicitări.

Luaţi în calcul şi posibilitatea ca o companie să-şi schimbe contractul, în timpul derulării acestuia, din închiriere pe termen mediu în închiriere pe termen lung? Cum veţi proceda în aceasă situaţie?

Cele două produse – Mid-Term Rental şi Long-Term Rental sunt create să lucreze şi împreună. Orice client ar dori să facă trecerea de la Mid-Term la Long-Term o poate face oricând şi va beneficia de sprijinul permanent atât al managerului dedicat contului, cât şi al întregii echipe Arval. Mai mult, ca parte integrantă a modului nostru de lucru, recomandăm ca orice tranziţie de la un produs la altul să ajungă în prealabil la managerul de cont. Acesta poate analiza şi optimiza chiar soluţia dorită de client. În plus, îl poate ajuta să îşi aleagă cel mai potrivit model de maşină pentru leasingul (închirierea) pe termen lung.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iulie – iulie 2020)

 

CITEȘTE ȘI:

Continental a finalizat extinderea centrului de cercetare-dezvoltare din Iași

Fonduri europene pentru panouri fonoabsorbante pe şosele

CNAIR relansează licitaţia pentru VO Mihăileşti. 9 ani şi 2 rezilieri de contract

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ayvens
Leasing operaţional

Ayvens intră în parteneriat cu BYD pentru a livra vehicule electrice în Europa

Ayvens (ALD Automotive – LeasePlan) a semnat un memorandum de înțelegere cu...

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...