Fonduri europene pentru panouri fonoabsorbante pe şosele

Proiectul de amplasare a 66.300 mp de panouri fonoabsorbante pe autostrăzi şi drumuri naţionale va fi finanţat din fonduri europene nerambusabile, în condiţiile în care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus deja cererea.
panouri fonoabsorbante

Potrivit CNAIR, instalarea va dura până în 2022, iar nivelului de zgomot va fi redus sub limita maximă admisă de 70 dB (Lszn) în primul an de operare, adică în 2023. Totodată, numărul de persoane afectate de zgomot va scădea cu minim 40% (media pe întregul proiect) tot în primul an de operare.

Panourile vor fi amplasate pe sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi aflate în administrarea DRDP Bucureşti (Lotul 1), DRDP Timişoara, DRDP Cluj şi DRDP Braşov (Lotul 2) şi DRDP Constanţa (Lotul 3).

Fondurile vor fi obţinute prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv Specific 2.5. Apel de proiecte ce vizează creşterea gradului de siguranţa şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu pe toate modurile de transport-proiecte noi de investitii, Operaţiunea – Creşterea gradului de siguranta si securitate pe toate modurile de transport si reducerea impactului transporturilor asupra mediului.

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezinta reducerea impactului transporturilor asupra mediului, respectiv reducerea nivelului de zgomot pe anumite sectoare de drumuri naþionale cu trafic intens, prin îmbunatatirea conditiilor de mediu pentru persoanele care locuiesc în vecinatatea acestora.

Valoarea totală a proiectului este de 92,4 milioane de lei, din care 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 48,6 milioane de lei, 15% contribuţia naţională – 8,6 milioane de lei, restul de 35,2 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Potrivit CNAIR, durata proiectului este de 18 luni.

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR relansează licitaţia pentru VO Mihăileşti. 9 ani şi 2 rezilieri de contract

Maşini hibride pentru Poliţia Locală a sectorului 2. Cine le livrează

Test drive Nissan Navara NP300 2.3 diesel Bi Turbo Tekna facelift

 

Adaugati comentariu