CNAIR relansează licitaţia pentru VO Mihăileşti. 8 ani şi 2 rezilieri de contract

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe platforma de achiziţii publice, SICAP, anunţul de participare la licitaţia pentru finalizarea Variantei de Ocolire (VO) Mihăileşti (jud. Giurgiu).
procedura amiabilă

Prima dată, licitaţia pentru construcţia şoselei de numai 3,2 km a fost lansată în 2012. Un an mai târziu era semnat contractul cu spaniolii de la Contrat Ingenieria y Obras, dar înţelegerea a picat după numai 6 luni.

După 4 ani, în 2016, se semnează un nou contract, de data aceasta cu spaniolii de la Copisa. Lucrurile nu au mers cum trebuie nici de data aceasta, astfel că, în aprilie 2019, fostul ministru Răzvan Cuc se dă în spectacol în faţa presei şi rupe contractul la o oră de maximă audienţă. Fără doar şi poate, în afara gestului dramatic, dl Cuc nu a mai rezolvat nimic după aceea.

Acum, CNAIR relansează licitaţia, în contextul în care după 8 ani de la prima tentativă, lucrarea are un stadiu de realizare de 30,7%.

Valoarea totală estimată a noului contract este de 38,8 milioane de lei.

Potrivit CNAIR, obiectul contractului îl reprezintă finalizarea construcţiei Variantei de Ocolire Mihăileşti, cu următoarele lucrări:

  • Realizarea propriu-zisă a variantei de ocolire şi modernizarea străzii Potcoavei;
  • Amenajarea intersecţiilor existente în cadrul proiectului;
  • Realizarea de trotuare de 1 metru în întravilanul localităţii;
  • Asigurarea descărcării apelor meteorice prin realizarea de şanţuri betonate, rigole carosabile, casiuri din beton, podeţe de „tip P2” si „tip D5”.
  • Realizare reţelei de iluminat public;
  • Lucrări de siguranţa circulaţiei;
  • Lucrări pentru protecţia mediului.

În criteriul de atribuire, preţul are o pondere de 88%, iar  perioada de garanţie suplimentară faţă de cea minim acceptată de 60 de luni, de 12%.

Durata contractului, finanţat din fonduri europene, este de 72 de luni (include şi perioada de garanţie).

Pentru a participa la licitaţie, ofertantul trebuie să demonstreze că a înregistrat o cifră de afaceri anuală generală de minimum 11 milioane de lei în 2017, 2018 si 2019 şi că în ultimii 5 ani a dus la bun sfârşit lucrări similare în valoare cumulată de minimum 25 milioane de lei (fără TVA) la nivelul a maxim 2 contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 14 septembrie 2020.

 

CITEȘTE ȘI:

Maşini hibride pentru Poliţia Locală a sectorului 2. Cine le livrează

Test drive Nissan Navara NP300 2.3 diesel Bi Turbo Tekna facelift

Deloitte: Criza Covid-19 a zguduit puternic sectoarele legate de mobilitate

 

 

Adaugati comentariu