Advertisement

programul de lucru
Home Miscellanea Business Aproape jumătate dintre angajați preferă programul de lucru flexibil

Aproape jumătate dintre angajați preferă programul de lucru flexibil

Aproape jumătate (48%) dintre angajații români preferă programul de lucru flexibil, 43% își doresc mai multe zile de vacanță, aproape 30 de procente dintre aceștia vor mese sănătoase și 25% îmbunătățirea asigurării de sănătate, potrivit unui studiu realizat de Mindspace, furnizor global de spații de lucru flexibil.

Cel mai recent raport privind bunăstarea angajaților arată că surprinzător de mulți angajați, respectiv 9 din 10, consideră facilitățile și ofertele legate de bunăstare ca fiind critice atunci când aleg un loc de muncă, iar 82% se așteaptă să primească sprijin din partea angajatorilor pentru a-și menține echilibrul între viața profesională și cea personală.

În timp ce trendul „quiet quitting” pare să încetinească și din ce în ce mai multe companii își readuc angajații la birou, sondajul sugerează că atitudinile față de locul de muncă și echilibrul dintre viața profesională și cea personală continuă să evolueze – majoritatea angajaților acordă mai multă importanță sănătății mentale și fizice și bunăstării generale. Bunăstarea angajaților a devenit un element critic pentru a stimula productivitatea și a menține retenția, aspecte pe care companiile trebuie să le ia în considerare pentru a rămâne competitive.

Raportul explorează, de asemenea, cele mai semnificative moduri prin care angajații consideră că angajatorii ar trebui să le susțină bunăstarea generală. 43% dintre participanți au afirmat că beneficiul cu cel mai mare impact asupra bunăstării este programul de lucru flexibil. Alte beneficii menționate includ flexibilitatea spațiului de lucru (21%), mese sănătoase gratuite (24%), mai multe zile de concediu (33%), îmbunătățirea asigurării de sănătate (16%) și alte facilități, cum ar fi sălile de sport la locul de muncă.

La nivel local, studiul arată că 48% dintre români preferă programul de lucru flexibil, 43% își doresc mai multe zile de vacanță, 29% vor mese sănătoase gratuite, iar 25% vor îmbunătățirea asigurării de sănătate.

Atunci când au fost întrebați despre efectele negative ale locurilor de muncă în care bunăstarea nu era o prioritate, 25% dintre respondenți au spus că astfel de medii afectează negativ dorința lor de a rămâne în companie – jumătate dintre aceștia (50%) au considerat că motivația angajaților ar fi cea mai afectată, urmată de productivitate (48%) și creativitate (28%).

În România, 56% dintre respondenți spun că scăderea productivității este principalul efect negativ al locurilor de muncă în care bunăstarea nu era o prioritate, 51% spun că motivația e cea mai afectată, iar 24% sunt de părere că cel mai mult ar avea de suferit creativitatea.

Sondajul a avut ca scop evidențierea părerilor actuale ale forței de muncă globale față de ofertele de bunăstare ale angajatorilor, importanța unui angajator orientat către bunăstarea angajaților ca variabilă în alegerea unui nou loc de muncă sau în decizia de a rămâne la locul de muncă actual, precum și modalitățile concrete prin care angajatorii ar putea susține bunăstarea angajaților.

„Pentru că atât companiile mari, cât și cele mici își îndeamnă treptat angajații să revină la birou, acum este momentul pentru angajatori să reconsidere viitorul muncii, care să includă opțiuni flexibile de lucru în ceea ce privește programul și locația, și să pună mai mult accent pe beneficiile care îmbunătățesc bunăstarea angajaților. Acest ultim sondaj sugerează că angajații adoptă o abordare mai holistică față de locul lor de muncă – cu mai multe așteptări pentru modele de lucru hibride, facilități care susțin echilibrul între viața profesională și cea personală sau îmbunătățirea asigurărilor de sănătate. Companiile care cred în revenirea la birou și doresc să-și păstreze cei mai buni angajați trebuie să fie orientate spre viitor și să recunoască că facilitățile de wellness integrate nu sunt un lux, ci o necesitate strategică pentru a promova bunăstarea, a spori retenția și a stimula succesul organizațional”, a precizat Dan Zakai, CEO și co-fondator al Mindspace.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Restricţii de circulaţie pe Autostrada Soarelui, la Podul de la Cernavodă

Volkswagen va suspenda temporar producţia a două modele electrice, din cauza cererii slabe

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

afacerile
Business

Afacerile din comerțul cu autovehicule în creștere cu 5,5% în primele 4 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

China
Business

Europenizarea mașinilor electrice din China

Creșterea taxelor vamale aplicate vehiculelor electrice din China ar putea redefini peisajul...