Alte 84 de persoane juridice au accesat programele Rabla 2020

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat alte 84 de dosare de finanţare în cadrul programelor Rabla şi Rabla Plus pentru persoane juridice .
Rabla Local

Potrivit AFM, 49 de dosare au fost acceptate în programul Rabla Clasic, pentru 99 de autovehicule, iar 35 de dosare, în programul Rabla Plus, pentru 64 de autovehicule, dintre care 23 electrice hibride şi 41 pur electrice.

Listele celor 84 de persoane juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul instituţiei, la secţiunile aferente celor două programe.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi, listele acestora fiind disponibile pe pagina web al AFM.

la începutul acestei săptămâni, în prima sesiune de avizare, au fost acceptate 70 de dosare de la persoane juridice, pentru 160 de autovehicule, dintre care 17 electrice hibride şi 61 pur electrice.

Programul Rabla – ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Programul Rabla Plus a început pe 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

De la înfiinţarea programului Rabla, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.

 

CITEȘTE ȘI:

De la 1 iunie, turiștii români pot intra în Bulgaria fără carantină

Concedierile de la Renault vor afecta şi România? Răspunsul premierului Ludovic Orban

Industria auto britanică a produs doar 197 de automobile în aprilie

 

 

Adaugati comentariu