Industria auto britanică a produs doar 197 de automobile în aprilie

Industria auto britanică a produs, luna trecută, doar 197 de automobile, comparativ cu un volum de 70.971 de unităţi în aprilie 2019, pe fondul pandemiei de coronavirus care a dus la închiderea fabricilor, relatează The Guardian.
industria auto

Producţia a ajuns astfel la cel mai scăzut nivel de la cel de-al Doilea Război Mondial, conform datelor transmise de Asociaţia britanică a Producătorilor şi Distribuitorilor de Automobile (SMMT).

Jaguar Land Rover, Nissan şi BMW s-au numărat printre principalii producători auto care au închis fabricile în luna martie, după ce Marea Britanie a impus o serie de restricţii ce au determinat lipsa pieselor de schimb şi dificultăţi în protejarea lucrătorilor.

În industria auto britanică, primele fabrici mari s-au redeschis la începutul lunii mai, deşi altele, inclusiv fabrica din Sunderland a Nissan, cea mai mare din Marea Britanie, nu vor deveni funcţionale până săptămâna viitoare.

Pe lângă dificultăţile de aprovizionare cu piese de schimb, constructorii auto se confruntă şi cu o cerere semnificativ mai redusă.

Dealerii de maşini se numără printre companiile de comercializare cu amănuntul neesenţiale care se pot redeschide de la 1 iunie, un fapt pe care industria auto îl consideră crucial în revigorarea rapidă a cererii, aşa cum s-a întâmplat în China după ridicarea restricţiilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Concedieri masive la Renault. 15.000 de locuri de muncă desfiinţate

Izolarea de 14 zile pentru cei care intră în România, menţinută până în 15 iunie

Aproximativ 150.000 de angajaţi din industria orizontală depind de Dacia Renault

 

Adaugati comentariu