Izolarea de 14 zile pentru cei care intră în România, menţinută până în 15 iunie

Regula privind izolarea timp de 14 zile pentru cetăţenii care se întorc în România din state cu un nivel ridicat de răspândire a coronavirusului va fi menţinută până la 15 iunie, a declarat premierul Ludovic Orban.
izolarea

Potrivit acestuia, aproximativ jumătate dintre românii care intră în ţară vin din state pentru care nu este necesară izolarea la domiciliu.

„Până la data de 15 iunie (…), toţi cei care se întorc din ţări care sunt, conform evaluărilor INSP, cu un nivel ridicat de răspândire a virusului, trebuie să intre în izolare 14 zile, izolare la domiciliu, carantinarea se va face numai la cerere. Această regulă rămâne până la data de 15 iunie. Sigur că dacă ei pleacă în ţări în care nu există nivel de răspândire care să impună intrarea în izolare la întoarcere, atunci nu trebuie să se izoleze. Şi astăzi, de exemplu, vin 16.000 de cetăţeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000 -13.000 de cetăţeni, doar aproximativ jumătate dintre ei sau puţin peste jumătate intră în izolare la domiciliu, iar ceilalţi vin din destinaţii pentru care nu este necesară izolarea la domiciliu”, a explicat Ludovic Orban.

 

CITEȘTE ȘI:

VO Satu Mare are termenul de finalizare în iunie 2021. Face parte din șoseaua rapidă Someș Expres

Cele 10 măsuri de relaxare a restricțiilor de la 1 iunie

Coronavirus. Industria auto din Polonia, cel mai afectat sector din economia ţării

Adaugati comentariu