Concedierile de la Renault vor afecta şi România? Răspunsul premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi, la Târgu Mureş, că în cadrul discuţiilor de joi cu managementul Grupului Renault din România nu s-au făcut referiri "la restrângerea vreunor activităţi sau la intenţia de a face concedieri".
Renault

„Din toate discuţiile pe care le-am avut cu managementul companiei din România nu am tras nicio concluzie prin care să existe vreo decizie la nivelul managementului companiei din România privitor la restrângerea vreunor activităţi sau la intenţia de a face concedieri”, a declarat Ludovic Orban referitor la intenţiile Grupului Renault de a concedia 15.000 de angajaţi la nivel mondial.

Citeşte şi:

Concedieri masive la Renault. 15.000 de locuri de muncă desfiinţate

Potrivit premierului, Guvernul de la Bucureşti are o colaborare foarte apropiată cu managementul din România al Grupului Renault.

„Asta este o decizie a managementului companiei, în ceea ce ne priveşte pe noi, ca şi Guvern, avem o colaborare foarte apropiată cu managementul din România al Grupului Dacia-Renault. Practic, Grupul în România are peste 2.000 de ingineri care lucrează în proiectare, are partea de testare, de verificare, care este unică şi care funcţionează în România la Titu, de asemenea, avem partea de producţie care funcţionează la Mioveni”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că, în România, constructorul auto francez are „o activitate care avantajează Grupul Renault în ansamblul său”.

„Este o activitate care, din punctul nostru de vedere, trebuie să continue. Se ştie că deciziile care au fost luate sau, mă rog, ce se hotărăşte la nivelul Grupului e la nivelul Grupului Renault ca urmare a unei perioade în care au existat anumite probleme, dar convingerea mea e că problemele care au existat, ale Grupului, nu sunt provocate de activitatea din România, pentru că activitatea din România este o activitate extrem de profitabilă, o activitate bine organizată şi o activitate care avantajează Grupul Renault în ansamblul său”, a declarat Orban.

 

Adaugati comentariu