Advertisement

ald-automotive-catalin-olteanu-director-comercial-floteauto
Home Piaţa auto Flotă verde O atitudine eco-friendly are impact pozitiv asupra business-ului

O atitudine eco-friendly are impact pozitiv asupra business-ului

În mod tradiţional, preocupările managerilor de flotă vizează găsirea celor mai bune soluţii pentru a reduce costurile şi identificarea modalităţilor prin care angajaţii pot fi în deplină siguranţă la volan. În ultima perioadă apar însă tot mai des preocupări legate de caracterul eco al flotelor şi de amprenta de carbon a flotei asupra mediului înconjurător.

În acest context, ALD Automotive a adus concepte inedite pe piaţă, nu numai din punct de vedere al business-ului, dar şi în ceea ce priveşte comportamentul responsabil faţă de mediul înconjurător.

Responsabilitatea ALD Automotive pentru mediul înconjurător începe chiar înainte de livrarea autovehiculelor către client. Fiecare colaborare începe cu o expertiză realizată de consultanţii ALD Automotive, pentru selectarea autovehiculelor cu nivel redus al consumului de combustibil şi emisiilor de CO2. Toate aceste activităţi au scopul de a reduce TCO, a creşte economiile de costuri şi a oferi clienţilor o flotă cu impact redus asupra mediului.

ald-automotive-catalin-olteanu-director-comercial-floteautoConceptul de «rightsizing» este nou apărut pe piaţa din România, dar face parte din ADN-ul ALD Automotive de multă vreme. Profitând de cele mai noi tehnologii şi dezvoltări privind eficienţa motoarelor auto, consultanţii încurajează în rândul clienţilor o tendinţă de «rightsizing» a flotei în loc de «downsizing» a acesteia. Aceasta semnifică alegerea unor modele auto din aceeaşi clasă ca precum dorită, dar cu o emisie mai mică de CO2 şi deci, un impact negativ mai mic asupra mediului înconjurător. Tocmai de aceea în oferta ALD Automotive sunt deja incluse autovehicule cu motorizare hibrid care reprezintă o soluţie foarte economică datorită motorizării duale (electric şi carburant), ce diminuează semnificativ consumul în regim de utilizare urbană”, explică directorul comercial al ALD Automotive, Cătălin Olteanu.

Consultanţa privind o atitudine eco friendly continuă pe toată durata contractului şi include, pe lângă sfaturile de specialitate, şi cursuri puse la dispoziţie clienţilor ALD Automotive, care au rolul de a educa şoferii aflaţi mereu în mişcare. „Cursurile de condus defensiv, organizate de ALD Automotive şi campionul naţional de raliu Titi Aur, au modelat aptitudinile a peste 1.000 de conducători ai autovehiculelor ALD Automotive, dar acesta este departe de a fi impactul complet al iniţiativei. Pe lângă îmbunătăţirea stilului de condus şi reducerea numărului de accidente, cursurile au vizat şi reducerea consumului de carburant – un rezultat benefic atât pentru business, cât şi pentru mediul înconjurător”, arată directorul comercial al ALD Automotive.

Programul de cursuri de condus defensiv este completat de o serie de cursuri de condus ecologic, care cuprind atât module teoretice, cât şi practice. La acestea se adaugă selecţia de anvelope premium care contribuie la un consum redus de carburant datorită tehnologiei înglobate. La fel de importante pentru un consum redus sunt activităţile de întreţinere periodică şi monitorizarea presiunii în pneuri (indicată de unele autovehicule prin intermediul unor senzori direct pe afişajul din bord).

Pe lângă măsurile pe care le aplică pentru reducerea consumului de carburant, ALD Automotive oferă un exemplu competitorilor, dar şi companiilor de pe alte sectoare de piaţă, prin eforturile pe care le face la nivelul companiei. În 2014, ALD Automotive a obţinut certificarea ISO pentru standardul 14001:2005, care certifică implementarea în cadrul companiei a unui sistem de management de mediu. Printre măsurile incluse în acest program în sprijinul reducerii impactului asupra mediului se numără reducerea distanţelor parcurse în scopul călătoriilor de afaceri. Nu a fost neglijat nici consumul de energie electrică, astfel încât ALD Automotive s-a hotărât să devină o companie care nu iroseşte resurse, ci oferă soluţii pentru reîntregirea lor.

Prin acţiunile sale de zi cu zi, ALD Automotive îşi doreşte să devină un benchmark pentru jucătorii din alte industrii în ceea ce priveşte o atitudine eco responsabilă. Astfel, va continua să se implice în activităţi de educare şi informare la nivel local şi internaţional, făcând astfel în fiecare zi câte un nou pas către păstrarea şi regenerarea resurselor naturale, atât de necesare pentru o viaţă sănătoasă”, conchide Cătălin Olteanu, directorul comercial al ALD Automotive.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, aprilie 2015)

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...

marea britanie
Flotă verde

Marea Britanie va devansa interzicerea mașinilor termice noi cu 5 ani, în 2030

Flotele din Marea Britanie vor trebui să-și accelereze planurile de electrificare a...