Alain Van Groenendael numit Preşedinte şi CEO al Arval

Cu 30 de ani de experienţă dobândită la nivel internaţional, Alain Van Groenendael devine Preşedinte şi director executiv al Arval, companie specializată în leasing-ul operaţional full service pentru vehicule. 
Alain Van Groenendael

Alain Van Groenendael a petrecut mare parte din cariera sa la Citibank, ocupând un spectru larg de roluri şi activând în diverse locaţii ale băncii. Apogeul carierei sale este marcat de poziţia de CEO al Consumer Bank pentru Europa de Vest şi membru al Comitelului Executiv al Citigroup. Noul CEO Arval a deţinut şi funcţia de Preşedinte al Diviziei de Servicii Financiare şi Împrumuturi la PPR Group şi CEO al Finaref.
În 2008, a fost numit Membru al Consiliului de Administraţie şi Director Adjunct al BNP Paribas Resurse Financiare Individuale. În 2015 a fost numit Preşedinte al Serviciilor Financiare Internaţionale şi Retail Banking al BNP Paribas Group. A fost unul dintre liderii dezvoltării internaţionale a grupului bancar prin încheierea unor parteneriate strategice în industrii conexe cu serviciile financiare, distribuţie sau automotive. De asemenea, a încurajat şi transformarea digitală a companiei.
Din noiembrie 2017 până în iunie 2018, a fost Preşedinte al Opel Vauxhall Finance.
Pe lângă acestea, Alain Van Groenendael a fost de asemenea Vice-Preşedinte al ASF (Asociaţia Franceză a Companiilor Specializate pe Servicii Financiare) şi Preşedinte al Eurofinas (Federaţia Europeană a Asociaţiilor pentru Credite de Consum).
“Mă alătur companiei Arval cu mare mândrie. Aş vrea să aduc mulţumiri muncii depuse de Philippe Bismut, predecesorul meu, care a arătat responsabilitate şi curaj pe parcursul celor 8 ani petrecuţi la conducerea Arval. Este acum responsabilitatea mea să duc mai departe soluţii inovatoare şi să ofer sprijin în a adapta oferta noastră la nevoile de mobilitate în continuă schimbare. Angajaţii Arval din 29 de ţări din întreaga lume pot conta pe devotamentul meu complet în ceea ce priveşte succesul companiei noastre”, a declarat noul şef al Arval.
Acesta este absolvent al ICHEC Brussels Management School şi a obţinut calificarea de Sales Engineer la Universitatea Saint-Louis din Bruxelles.
Numirea sa ca Preşedinte şi CEO al Arval a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Adaugati comentariu