AFM vrea să suplimenteze din nou programul Rabla Clasic pentru persoane fizice

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), împreună cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), este în proces de identificare a unor resurse financiare necesare unor noi alocări în cadrul programului Rabla Clasic 2021 pentru persoanele fizice.
Rabla Plus

„Pentru Programul Rabla Clasic, ritmul înscrierilor s-a menţinut crescut, ceea ce a condus la suplimentări pe parcursul anului. Pentru acest program, valoarea alocată persoanelor fizice în anul 2021 este de 510 milioane lei, care a fost integral rezervată, fiind necesară o nouă suplimentare. Mă bucură că există un interes atât de mare pentru acest program, ceea ce reprezintă un mesaj foarte important din partea cetăţenilor, că îşi doresc un aer mai curat şi că vor să contribuie la reducerea impactului asupra calităţii aerului din marile aglomerări urbane”, a declarat preşedintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

În luna august, programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate cu câte 200 de milioane de lei fiecare.

Pentru Rabla Clasic, valoarea alocată în anul 2020 a fost de 405 milioane de lei, iar în anul 2021, ca urmare a suplimentării din luna august, bugetul a ajuns la 640 de milioane de lei, rezultând astfel o valoare totală alocată pentru acest program, cumulat în anii 2020 și 2021 de 1,045 miliarde de lei.

Datele AFM arată că, la ediţia din acest an a Programului Rabla Clasic, care a demarat pe 26 aprilie, s-au înscris 40.000 de persoane fizice.

 

CITEȘTE ȘI:

Reabilitarea podului peste pârâul Azuga, de pe DN 1, a fost finalizată

Mol a restricționat achiziția aditivului AdBlue în Ungaria, pe fondul scăderii producției în Europa

 

Adaugati comentariu