Mol a restricționat achiziția aditivului AdBlue în Ungaria, pe fondul scăderii producției în Europa

Compania petrolieră Mol a impus restricții, în Ungaria, la achiziția aditivului AdBlue, începând din 25 octombrie. Potrivit companiei, decizia a fost determinată de producția scăzută în Europa și problemele de aprovizionare cu care se confruntă piața. Achizițiile au fost restricționate de săptămâna trecută și în Slovacia.AdBlue

MOL a restricționat achiziționarea de AdBlue în Ungaria la maximum 100 de litri în cazul realimentării la pompă și la maximum 2 produse ambalate, în încercarea de a descuraja cumpărarea în panică, a anunțat Asociația transportatorilor NiT Hungary.

Producătorii europeni și-au limitat producția de aditiv din cauza creșterii prețurilor la gaze naturale. În plus, fabrica slovacă Duslo, cea mai mare fabrică de AdBlue din Europa, a suspendat temporar producția.

Prețurile AdBlue au crescut brusc în ultimele două săptămâni în mai multe țări europene. Transportatorii germani și francezi solicită intervenția guvernelor în privința creșterii prețurilor la motorină și AdBlue, iar asociația italiană Trasportiunito a tras un semnal de alarmă săptămâna trecută, deoarece livrările de AdBlue se epuizează în Italia din cauza achizițiilor în panică.

Restricția impusă de Mol în Ungaria a venit la doar câteva zile după introducerea unei măsuri similare în Slovacia. Numai transportatorii slovaci pot cumpăra aditivul din țară, o decizie adoptată pentru a proteja rezervele pentru companiile locale de transport.

 

CITEȘTE ȘI:

România are una dintre cele mai ridicate rate de variaţie a preţurilor la carburanţi

Faurecia raportează vânzări în scădere în T3, din cauza deficitului global de semiconductori

 

Adaugati comentariu