Faurecia raportează vânzări în scădere în T3, din cauza deficitului global de semiconductori

Faurecia, producătorul francez de componente auto, a raportat un declin de peste 10% al vânzărilor trimestriale, deoarece clienţii săi au redus producţia din cauza deficitului global de semiconductori, relatează Reuters.
faurecia

În trimestrul trei din 2021, vânzările Faurecia s-au situat la 3,43 miliarde de euro (3,99 miliarde de dolari), comparativ cu 3,82 miliarde de euro în perioada similară din 2020.

„Condiţiile de pe piaţă s-au menţinut dificile în ultimul trimestru, fiind afectate de perturbările din lanţurile de aprovizionare, în special în domeniul semiconductorilor”, a afirmat directorul general Patrick Koller.

Totuşi, Faurecia susţine că a depăşit nivelul producţiei la nivel global, citând estimările furnizorului de informaţii financiare IHS Markit, care a informat că se aşteaptă la o producţie mondială de automobile de 72 milioane de unităţi în acest an, faţă de 76,8 milioane unităţi cât estima anterior, precizând că de vină pentru această reducere este impactului peste aşteptări al crizei semiconductorilor.

Unii din cei mari clienţi ai Faurecia – Renault, Volkswagen şi Stellantis – şi-au redus ţintele de producţie din cauza deficitului global de semiconductori, ceea ce a încetinit cererea pentru componente auto.

Faurecia a reconfirmat obiectivele financiare pentru 2021.

„Obiectivele financiare ale Faurecia pentru 2021 se bazau în mod explicit pe ipoteza că 76,6 milioane de vehicule vor fi produse în acest an”, a informat recent compania franceză, într-un comunicat de presă.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Cu o întârziere de 1 an, primii 4 km din VO Satu Mare au fost deschiși traficului rutier

Restricții de tonaj pe DN 7, în zona localității Cotmeana din jud. Argeș

Adaugati comentariu