afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi, în creștere cu 13,9% în primul semestru din 2023

Afacerile din transporturi, în creștere cu 13,9% în primul semestru din 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primul semestru al acestui an, în termeni nominali, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16,1%, respectiv cu 17,3%, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). În perioada analizată, afacerile din transporturi au avansat cu 13,9%.

Conform INS, pe serie brută, avansul a fost determinat de creşterile înregistrate la cifra de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+20,4%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+17,7%), activităţile de transporturi (+13,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,7%) şi activităţile de comunicaţii (+3,8%).

În iunie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, a crescut, în termeni nominali, faţă de luna mai 2023, atât ca serie brută cu 3,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%. Avansul a fost susţinut, pe serie brută, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+13,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+6,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,4%) şi din activităţile de comunicaţii (+1,7%). În schimb, activităţile de transporturi au scăzut cu 0,8% în intervalul menţionat.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,9%. În transporturi, scăderea a fost de 2%.

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 12,6%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+24,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+18,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+12,5%), activităţile de transporturi (+7,2%) şi din activităţile de comunicaţii (+3,2%).

Pe serie ajustată, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 12,6%. În transporturi, avansul a fost de 7,7%.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

De ce este importantă electrificarea flotelor

Până în decembrie, în Capitală vor circula 70 de tramvaie Imperio și 100 de autobuze electrice

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...