Advertisement
tramvaie Imperio
Home Transporturi Până în decembrie, în Capitală vor circula 70 de tramvaie Imperio și 100 de autobuze electrice

Până în decembrie, în Capitală vor circula 70 de tramvaie Imperio și 100 de autobuze electrice

Planul de livrare a celor 100 de tramvaie moderne Imperio contractate de Primăria Capitalei de la Astra Vagoane este în grafic, potrivit primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Marți a ajuns la București tramvaiul cu numărul 51, iar până în decembrie numărul acestora va ajunge la 70 de unități noi.

Primarul Capitalei a detaliat investițiile pe care actuala administrație le are în derulare pentru înnoirea parcului auto STB, dar și pentru modernizarea infrastructurii de tramvai.

„ Până la sfârșitul anului vor ajunge la București cele 100 de autobuze electrice, iar în primăvara viitoare cele 100 de troleibuze, parte din aceste autovehicule fiind finanțate din fonduri europene, parte din Fondul de Mediu și cu o mică contribuție a Primăriei”, a precizat Nicușor Dan.

De asemenea, primarul a anunțat că studiul de oportunitate pentru achiziția altor 250 de tramvaie moderne a fost aprobat de CGMB și că, în paralel, Primăria Capitalei va începe reabilitarea liniilor de tramvai din Capitală: ,,Suntem în faza finală a evaluării ofertelor pentru modernizarea a 30 de km linie de tramvai, iar în aproximativ 3 săptămâni o să semnăm contractele pentru proiectare și execuție”.

În ceea ce privește achiziția noilor mijloace de transport în comun, primarul a declarat că ,,sunt eforturi pe care le facem pentru a îmbunătăți transportul public și sunt foarte bucuros că locuitorii Capitalei au înțeles asta și încep să folosească din ce în ce mai mult transportul public, din datele pe care le avem rezultând că într-un an utilizarea transportului public a crescut cu 25%.”

La rândul său, viceprimarul general, Stelian Bujduveanu a declarat: ,,Cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemelor care țin de infrastructura de transport a fost aceea de a schimba flota de autovehicule a STB pentru că nu poți avea un transport public modern, digital, dacă nu investești, dacă nu atragi fonduri europene sau nu aloci fonduri de la buget local, iar noi asta am făcut. Vă asigur că vom investi în continuare pentru ca bucureștenii să beneficieze de un transport civilizat.”

Adrian Criț, directorul Societății de Transport București a subliniat: ,,De la începutul anului și până la 1 august, cu toate tramvaiele din București s-au parcurs 11.500.000 km. Din acest total, peste 1.800.000 sunt parcurși de tramvaiele Imperio. Gradul de utilizare a tramvaielor Imperio este unul mult mai mare decât al tramvaielor clasice, luând în considerare faptul că au un parcurs mediu de peste 33.000 de km, față de 27.000 de km – cât au celelalte tramvaie.”

Valer Blidar, președintele Grupului Astra Vagoane: ,,Am respectat și chiar am depășit graficul de livrare, avem 3 tramvaie livrate peste grafic. Până la sfârșitul anului, în loc de tramvaiul 65, care ar trebui livra în decembrie, vom livra tramvaiul 70, deci 5 tramvaie peste grafic”.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Test DACIA SPRING EXTREM. Valențe noi

Test JEEP AVENGER 115 kW. Deschizător de drum

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...