Advertisement
afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi, în creștere cu 10,5% în primele 8 luni

Afacerile din transporturi, în creștere cu 10,5% în primele 8 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în primele opt luni ale acestui an, în termeni nominali, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,4%, respectiv cu 15,4%, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În perioada analizată, afacerile din transporturi au avansat cu 10,5%.

Pe serie brută, avansul a fost determinat de creşterile înregistrate la cifra de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+18,9%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+17,7%), activităţile de transporturi (+10,5%), activităţile de producţie
cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,1%) şi activităţile de comunicaţii (+4,4%).

Datele INS relevă că în perioada 1 ianuarie – 31 august 2023 comparativ cu perioada similară de anul trecut 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 15,4%. În transporturi, avansul a fost de 11,5%.

August 2023 comparativ cu iulie 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 4,0%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-6,2%), activităţile de transporturi (-3,0%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-2,8%) şi din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-0,4%). Activităţile de comunicaţii au crescut cu 1,1%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,4%. În transporturi, scăderea a fost de 0,4%.

August 2023 comparativ cu august 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna august 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 7,9%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+12,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+12,5%), activităţile de comunicaţii (+8,2%) şi din activităţile de transporturi (+0,7%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 0,4%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2023, comparativ cu luna august 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 8,6%. În transporturi, avansul a fost de 0,7%.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Anvelopele montate pe vehicule electrice au o durată de viață mai scăzută cu 10.000 km. Studiu

Continental dezvoltă tehnologiile viitorului în parteneriat cu instituțiile de învățământ

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...