Advertisement

Afacerile din transporturi
Home Miscellanea Business Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut, în primele patru luni din acest an, faţă de perioada corespunzătoare din 2023, atât ca serie brută, cu 0,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,7%, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În perioada analizată, afacerile din transporturi au scăzut cu 7% pe serie brută.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a scăzut, pe ansamblu, cu 0,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate la cifra de afaceri din activităţile de transporturi (-7%), activităţile de comunicaţii (-2,7%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,7%).

Creşteri au înregistratafacerile aferente activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8,1%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,0%).

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,7%. În transporturi, afacerile au scăzut cu 8,5%

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 2,4%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+10,5%), activităţile de transporturi (+6,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,3%) şi din activităţile de comunicaţii (+1,9%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 4,0%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 1,9%. În transporturi, afacerile au crescut cu 1,1%.

De asemenea, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2024, comparativ cu aprilie 2023, a crescut, pe ansamblu, cu 1,0%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12,8%), activităţile de transporturi (+3,0%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+2,2%) şi din activităţile de comunicaţii (+1,2%). Alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au scăzut cu 0,8%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna aprilie 2023, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,9%. În transporturi, afacerile s-au diminuat cu 6,2%.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Un pas înainte pentru modernizarea șoselei de legătură între Rm. Vâlcea și Autostrada Sibiu – Pitești

 

Mașinile electrice vor crește cererea globală de electricitate cu 630% până în 2030

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...

RO e-Transport
FiscalitateTransporturi

RO e-Transport la 1 iulie 2024: câteva clarificări utile pentru agenții economici

1 iulie 2024 a fost data anunțată de autoritățile fiscale ca aducând...