Advertisement

Afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi au crescut cu 9,3% în primele 10 luni din acest an

Afacerile din transporturi au crescut cu 9,3% în primele 10 luni din acest an

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele zece luni ale anului în curs, în termeni nominali, faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,3%, respectiv cu 14,1%, a anunţat, miercuri, Institutul Naţional de Statistică. În perioada analizată, afacerile din transporturi au avansat cu 9,3%.

Pe serie brută, avansul a fost determinat de creşterile înregistrate la cifra de afaceri din: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+16,2%), activităţile de transporturi (+9,3%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,5%) şi activităţile de comunicaţii (+4,4%).

Datele INS relevă că în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 14,1%. Afacerile din transporturi au avansat cu 10,1%.

Octombrie 2023 comparativ cu septembrie 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 4,1%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+18,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+6,5%), activităţile de transporturi (+5,0%), activităţile de comunicaţii (+2,8%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+2,4%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,3%. Afacerile din transporturi au avansat cu 2,2%.

Octombrie 2023 comparativ cu octombrie 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna octombrie 2022, a crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 11,5%, datorită creşterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,2%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+14,0%), activităţile de transporturi (+8,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,0%) şi din activităţile de comunicaţii (+6,4%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna octombrie 2022, a crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 10,8%. Afacerile din transporturi au avansat cu 6,7%.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Certificatul AEO, insuficient pentru aplicarea facilității de neplată a TVA la import

CITROEN e-C3. Dacia face prozeliți

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...