Afacerile din transporturi au crescut cu 19,7 % în perioada ianuarie-octombrie 2021

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, ca serie brută, cu 17,3 %, în primele 10 luni ale anului acesta faţă de perioada similară din 2020, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Afacerile din transporturi au avansat cu 19,7%.
afacerile din transporturi

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2021, ca serie brută, au fost consemnate creşteri în cazul cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+26,2%), activităţile de transporturi (+19,7%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+19,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,5%) şi activitǎţile de comunicaţii (+5,4%).

Totodată, în intervalul de referinţă, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 17,2%. În transporturi, creșterea a fost de 19,6%.

Potrivit INS, în luna octombrie 2021 comparativ cu septembrie 2021, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută a crescut pe ansamblu cu 2,5%, ca urmare a activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+11,1%), activităţilor de comunicaţii (+4,4%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+2,7%), activităţilor de transporturi (+2%) și activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+1%).

În aceeaşi perioadă, afacerile înregistrate în serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată, au crescut pe ansamblu cu 1,9%. În transporturi, creșterea a fost de 1,7%.

Datele INS arată că, în ocrombrie 2021 comparativ cu octombrie 2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a cunoscut un avans, ca serie brută, de 16,5%. Contribuţii importante la creşterea cifrei de afaceri în domeniu au avut-o afacerile din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+33,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,1%), activităţile de transporturi (+16,7%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,9%) şi din activităţile de comunicaţii (+2,1%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna octombrie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 19%. În transporturi, avansul a fost de 18,6%.

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

În sem. I din 2022 se deschid primii 40 km de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti, între Balș și Slatina

Cerere de finanțare pentru creșterea capacității de circulație pe DN 1 – Valea Prahovei

 

Adaugati comentariu