Peste 3.000 de discuri de frână contrafăcute, depistate în portul Constanța

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au despistat, în portul Constanţa, mii de discuri de frână pentru diferite tipuri de autovehicule, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de circa 1 milion de lei.
discuri de frână

Marfa era importată din China de o societate comercială din judeţul Mureş, piesele auto neconforme fiind descoperite în urma verificării unui container.

”În data de 16 decemebrie 2021, o echipa comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu piese auto, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Mureş. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interior se aflau mai multe baxuri ce conţineau 3.022 discuri de frână, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute”, a transmis de Garda de Coastă.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1 milion de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii de frontiera efectuează cercetări pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din transporturi au crescut cu 19,7 % în perioada ianuarie-octombrie 2021

În sem. I din 2022 se deschid primii 40 km de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti, între Balș și Slatina

 

Adaugati comentariu