Advertisement
Înmatriculările de mașini noi în UE
Home Miscellanea Business Afacerile din comerţul auto-moto, în creștere cu 14,1% în primele 9 luni

Afacerile din comerţul auto-moto, în creștere cu 14,1% în primele 9 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, au crescut cu 14,1% în primele 9 luni din 2023, comparativ cu perioada similară de anul trecut, arată datele publicate vineri de Institutul național de Statistică (INS).

Potrivit INS, avansul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a fost influențată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+25,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,1%) și activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,1%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 9,2%.

În perioada 1 ianuarie – 30 septemrbie 2023 comparativ cu același interval din 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 16,2%.

Septembrie 2023 comparativ cu august 2023

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, au înregistrat o creştere cu 11,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+18,3%)şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+8,2%). Scăderi s-au înregistrat la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-3,4%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 2,5%.

Septembrie 2023 comparativ cu septembrie 2022

Afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2023, comparativ cu luna septembrie 2022, au înregistrat o creştere cu 9,7%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu autovehicule (+21,5%). Scăderi au fost consemnate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-8,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-6,0%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-4,6%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2023, a înregistrat o creştere cu 14,5% faţă de luna septembrie 2022.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Primăria Sectorului 3 a obținut cele mai mari venituri din locurile de parcare publice

BERD extinde împrumutul pentru ”înverzirea” transportului public din Timişoara

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

măsuri fiscale
Business

Daniel Anghel, FIC: Pachetul de măsuri fiscale este o veste foarte proastă pentru investitori

Percepția investitorilor asupra României s-a deteriorat semnificativ din cauza pachetului de măsuri...

BusinessMiscellanea

Studiu Sameday: de Black Friday 64% dintre consumatori vor alege livrarea la easybox

Conform studiului de piață efectuat de Sameday, companie regională de curierat, 64%...

intesa sanpaolo
Business

Italienii de la Intesa Sanpaolo au cumpărat banca românească First Bank

După mai multe luni de negocieri, grupul bancar Intesa Sanpaolo a semnat...

angajați
Business

Peste o treime din companiile din România nu reușesc să găsească angajați suficienți și competențele necesare

Mai mult de o treime din companiile din România (35%) nu reușesc...