Advertisement
Lukoil
Home Administrare flote Carburanţi Benzinăria Lukoil de la Ciolpani a fost închisă temporar. ANPC ar fi descoperit ”furt” la pompă

Benzinăria Lukoil de la Ciolpani a fost închisă temporar. ANPC ar fi descoperit ”furt” la pompă

Protecția Consumatorilor a amendat cu 55.000 de lei compania petrolieră Lukoil pentru abaterile de la legislaţia în vigoare și a dispus oprirea temporară, până la remedierea deficienţelor, a staţiei de la Ciolpani, a anunțat ANPC.

Astfel, în urma unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat o acţiune de verificare la staţia de distribuţie a carburanţilor din Ciolpani, judeţul Ilfov, aparţinând companiei Lukoil.

”La momentul controlului, au fost constatate atât practici comerciale înşelătoare – nereguli care ţin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât şi referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine. Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acţionarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenţia: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0,37. La determinarea cantităţii de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferenţă în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri”, precizează ANPC.

De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condiţiile stabilite de producător.

„În cei peste 10 ani de când sunt director general, în cadrul ANPC, mi-am dorit şi îmi doresc în continuare să avem toate pârghiile necesare pentru a elimina şi cel mai mic atentat la drepturile fundamentale ale consumatorilor. Primim zilnic sute de sesizări şi informări legate de abaterile unor operatori economici. Suntem mult prea puţini pentru a reuşi să fim prezenţi peste tot unde ne-am dori sau unde ar fi nevoie. Cu toate acestea în fiecare zi reuşim să transmitem un mesaj puternic. Am primit informaţia legată de „furtul” la pompă în urmă cu foarte puţin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea şi sancţionarea acestuia. Indiferent de cât de puţini bani sunt „făcuţi” aşa şi indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face acest lucru este de netolerat. De fiecare dată am sperat că lucrurile se vor îmbunătăţi în urma acţiunilor noastre, din păcate văd că acest lucru nu se întâmplă la nivelul pe care ni-l dorim. Avem suficient de multă mină în pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din comerţul cu autovehicule și motociclete, în creștere cu 14,1% în primele 9 luni

Primăria Sectorului 3 a obținut cele mai mari venituri din locurile de parcare publice

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

combustibilul
Carburanţi

4 recomandări pentru a minimiza cheltuielile cu combustibilul

Un managementul eficient al flotei de utilitare ușoare constă în maximizarea economiei...

Prețurile petrolului
Carburanţi

Prețurile petrolului ar putea depăși 100 de dolari/baril în septembrie. Temeri pentru inflație

Prețurile petrolului ar putea atinge nivelul de 100 de dolari/baril în luna...

spații de servicii
CarburanţiInfrastructură

Două noi spații de servicii pe Autostrada A1, în zona localității Șagu

Începând cu această săptămână sunt funcționale încă două spații de servicii moderne...

Recaş
CarburanţiInfrastructură

Două noi parcări moderne au fost deschise pe Autostrada A1, în zona localităţii Recaş

Două noi spaţii de servicii moderne sunt deschise începând de sâmbătă pe...