comerţul
Home Miscellanea Business Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au scăzut cu 8,7% în 2020

Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au scăzut cu 8,7% în 2020

Anul trecut, afacerile din comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, au scăzut cu 8,7%, comparativ cu 2019, a anunțat luni Institutul național de Statistică.

Diminuarea afacerilor din comerțul auto-moto s-a produs pe fondul scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-14,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,1%).

Potrivit INS, creșteri au înregistrat, în 2020, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+86,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,5%).

În 2019 comparativ cu anul anterior, afacerile din comerțul auto-moto au crescut cu 8,9%.

Decembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 4,0%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,4%) și la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-3,8%).

Creşteri au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,7%) şi comerţul cu autovehicule (+0,5%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,0%.

Decembrie 2020 comparativ cu decembrie 2019

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi reparareaautovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în una decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, a înregistrat o scădere cu 0,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-8,4%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+115,6%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+17,0%) și comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, a înregistrat o scădere cu 1,9% faţă de luna decembrie 2019.

 

CITEȘTE ȘI:

Pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă nu vor fi impuse restricţii în sezonul estival

Transportul public operat de STB în Bucureşti şi jud. Ilfov riscă să fie sistat

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Brand Finance Romania 50
Business

Brand Finance Romania 50. Dacia recâștigă prima poziție în fața eMAG

Brandul Dacia, cu o valoare de brand în creștere cu 30%, la...

Afacerile din comerţul cu autovehicule
Business

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 15,8%

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, în primele şapte...

digitală
Business

Criza talentelor în era digitală devine preocuparea nr. 1 la vârful companiilor

În contextul noilor provocări oferite de inovația digitală și de apariția tehnologiilor...

program
Business

Ce îşi doresc românii de la locul de muncă? Săptămâna de lucru de 4 zile și un program flexibil şi hibrid

Managerii vor program flexibil şi hibrid, iar angajaţii fără funcţie de conducere...