Advertisement

comerţul
Home Miscellanea Business Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au scăzut cu 8,7% în 2020

Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au scăzut cu 8,7% în 2020

Anul trecut, afacerile din comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, au scăzut cu 8,7%, comparativ cu 2019, a anunțat luni Institutul național de Statistică.

Diminuarea afacerilor din comerțul auto-moto s-a produs pe fondul scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-14,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,1%).

Potrivit INS, creșteri au înregistrat, în 2020, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+86,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,5%).

În 2019 comparativ cu anul anterior, afacerile din comerțul auto-moto au crescut cu 8,9%.

Decembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 4,0%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,4%) și la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-3,8%).

Creşteri au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,7%) şi comerţul cu autovehicule (+0,5%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,0%.

Decembrie 2020 comparativ cu decembrie 2019

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi reparareaautovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în una decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, a înregistrat o scădere cu 0,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-8,4%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+115,6%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+17,0%) și comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, a înregistrat o scădere cu 1,9% faţă de luna decembrie 2019.

 

CITEȘTE ȘI:

Pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă nu vor fi impuse restricţii în sezonul estival

Transportul public operat de STB în Bucureşti şi jud. Ilfov riscă să fie sistat

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

afacerile
Business

Afacerile din comerțul cu autovehicule în creștere cu 5,5% în primele 4 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

China
Business

Europenizarea mașinilor electrice din China

Creșterea taxelor vamale aplicate vehiculelor electrice din China ar putea redefini peisajul...