Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au scăzut cu 8,7% în 2020

Anul trecut, afacerile din comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, au scăzut cu 8,7%, comparativ cu 2019, a anunțat luni Institutul național de Statistică.
comerţul

Diminuarea afacerilor din comerțul auto-moto s-a produs pe fondul scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-14,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,1%).

Potrivit INS, creșteri au înregistrat, în 2020, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+86,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,5%).

În 2019 comparativ cu anul anterior, afacerile din comerțul auto-moto au crescut cu 8,9%.

Decembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 4,0%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,4%) și la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-3,8%).

Creşteri au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,7%) şi comerţul cu autovehicule (+0,5%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,0%.

Decembrie 2020 comparativ cu decembrie 2019

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi reparareaautovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în una decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, a înregistrat o scădere cu 0,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-8,4%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+115,6%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+17,0%) și comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, a înregistrat o scădere cu 1,9% faţă de luna decembrie 2019.

 

CITEȘTE ȘI:

Pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă nu vor fi impuse restricţii în sezonul estival

Transportul public operat de STB în Bucureşti şi jud. Ilfov riscă să fie sistat

 

 

Adaugati comentariu