Advertisement

afacerile
Home Miscellanea Business Afacerile din comerțul cu autovehicule în creștere cu 5,5% în primele 4 luni

Afacerile din comerțul cu autovehicule în creștere cu 5,5% în primele 4 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, au crescut cu 5,5% în perioada ianuarie – aprilie 2024, comparativ cu intervalul similar de anul trecut, potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Național de Statistică.

INS arată că avansul de 5,5% a fost influențat de creşterea cifrei de afaceri la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+18,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+14,2%) și comerţul cu autovehicule (+5,7%). Pe de altă parte, afacerile din activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scǎzut cu 15,8%.

În peimele 4 luni, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4,1%.

Potrivit INS, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă, au înregistrat o creştere cu 7,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+9,5%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+8,1%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,4%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 7,8%.

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna aprilie 2023, au înregistrat o creştere cu 19,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+31,4%), comerţul cu autovehicule (+18,7%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+10,6%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 3,2%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2024, a înregistrat o creştere cu 11,4% faţă de luna aprilie 2023.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

 

Autostrada de Centură București. Sectorul dintre DN 4 și Autostrada A2 va fi deschis în iulie

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

China
Business

Europenizarea mașinilor electrice din China

Creșterea taxelor vamale aplicate vehiculelor electrice din China ar putea redefini peisajul...

independent
Business

Ascensiunea consumatorului independent, o nouă provocare pentru producători și retaileri

Aproape jumătate dintre respondenți (47%) spun că sunt optimiști în privința viitorului,...