Advertisement

Home Miscellanea Business Afacerile din comerţul auto-moto, într-o revigorare uşoară

Afacerile din comerţul auto-moto, într-o revigorare uşoară

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a avansat în primele nouă luni cu 3%, cifră care ţine cont de numărul zilelor lucrătoare şi de sezonalitate.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2014 comparativ cu perioada similara a anului 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 3,1%, în serie brută şi cu 3% în serie ajustată.

Rezultatele s-au datorat creşterilor înregistrate în comerţul cu autovehicule (+4,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,5%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+0,9%). Pe de altă parte, activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 1,2%.

În luna septembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 5,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%.

Conform INS, în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor sunt cuprinse activităţile: comerţ cu autovehicule, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, comerţ cu piese şi accesorii pentru autovehicule şi comerţ cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

afacerile
Business

Afacerile din comerțul cu autovehicule în creștere cu 5,5% în primele 4 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

China
Business

Europenizarea mașinilor electrice din China

Creșterea taxelor vamale aplicate vehiculelor electrice din China ar putea redefini peisajul...