Afacerile din comerţul auto-moto, într-o revigorare uşoară

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a avansat în primele nouă luni cu 3%, cifră care ţine cont de numărul zilelor lucrătoare şi de sezonalitate.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2014 comparativ cu perioada similara a anului 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 3,1%, în serie brută şi cu 3% în serie ajustată.

Rezultatele s-au datorat creşterilor înregistrate în comerţul cu autovehicule (+4,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,5%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+0,9%). Pe de altă parte, activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 1,2%.

În luna septembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 5,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%.

Conform INS, în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor sunt cuprinse activităţile: comerţ cu autovehicule, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, comerţ cu piese şi accesorii pentru autovehicule şi comerţ cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor.

Adaugati comentariu