Advertisement

auto
Home Piaţa auto Industrie auto ACEA: Pactul verde depinde de acordul dintre Europa și industria auto

ACEA: Pactul verde depinde de acordul dintre Europa și industria auto

Un număr de 13 directori executivi ai principalilor producători de autovehicule și furnizori de componente s-au întâlnit cu comisarul european pentru acțiune climatică, Wopke Hoekstra, în cadrul unei „Mese rotunde pentru sectorul auto”, pentru a discuta despre tranziția ecologică. Aceasta a fost precedată de o întâlnire cu Charles Michel, președintele Consiliului European, înaintea summitului UE privind competitivitatea de săptămâna viitoare, a transmis Asociația Europeană a Constructorilor Auto (ACEA).

Industria auto, unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei UE, se află la un moment critic, în condițiile în care se află în cea mai mare transformare din ultimul secol, pregătindu-se să îndeplinească cele mai ambițioase obiective de reducere a emisiilor de CO2 pentru vehicule din lume. Producătorii și furnizorii de automobile doresc să mențină producția în Europa, păstrând locurile de muncă și investițiile în regiune.

Dar, în prezent, aceștia se confruntă cu o „furtună perfectă” creată de concurența globală acerbă pentru resurse, finanțare, investiții și clienți, la care se adaugă creșterea costurilor, un peisaj geopolitic în schimbare radicală și o piață a vehiculelor electrice care este departe de a fi matură. Având în vedere aceste provocări profunde, Europa trebuie să își consolideze competitivitatea și să construiască un argument comercial mai puternic pentru tranziția ecologică și digitală a industriei auto.

„Constructorii de automobile din UE sunt puternic angajați în decarbonizare, investind peste 250 de miliarde de euro în electrificare, dar nu putem face această tranziție singuri. Europa trebuie să creeze condițiile pentru competitivitate și cererea de pe piață pentru vehiculele electrice. Printre acestea se numără infrastructura de încărcare și de reîncărcare cu hidrogen, o aprovizionare suficientă cu materii prime esențiale, un acces mai bun la finanțare și stimulente de piață. Cu alte cuvinte, o strategie industrială holistică va fi cheia pentru a realiza ambițiile ecologice ale Europei”, a subliniat Luca de Meo, director general al Grupului Renault și președinte al ACEA.

 

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Cum subvenționează China producția de mașinia electrice

Topul asigurătorilor Casco în 2023. Omniasig și Groupama, pe primele locuri

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...