Advertisement

încărcare
Home Piaţa auto Flotă verde ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că Executivul comunitar a decis să impună taxe compensatorii provizorii la importurile de mașini electrice fabricate în China, pe baza constatărilor inițiale ale unei investigații antisubvenții inițiate anul trecut.

ACEA consideră că, pentru crearea unei industrie auto europene competitive la nivel global, comerțul liber și echitabil este esențial, în timp ce concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor.

”Comerțul liber și echitabil înseamnă garantarea unor condiții de concurență echitabile pentru toți concurenții, dar este doar o parte importantă a puzzle-ului competitivității globale. „Ceea ce are nevoie sectorul auto european mai presus de orice pentru a fi competitiv la nivel global este o strategie industrială robustă pentru electromobilitate”, a declarat directorul general ACEA, Sigrid de Vries.

Acest lucru înseamnă asigurarea accesului la materiale critice și la energie accesibilă, un cadru de reglementare coerent, o infrastructură suficientă de încărcare și de realimentare cu hidrogen, stimulente de piață și multe altele”, a mai spus de Vries.

Ancheta va continua timp de câteva luni până când Comisia va decide dacă propune măsuri antisubvenție definitive. Statele membre vor vota apoi o astfel de propunere.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Ce taxe vamale ar putea fi aplicate mașinilor electrice din China? BYD – 17,4%, Geely – 20% și SAIC- 38,1%

 

Europenizarea mașinilor electrice din China

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...