A fost semnat contractul pentru Drumul Expres Galaţi – Brăila cu Asocierea SA&PE Construct-Spedition UMB-Technostrade

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de la Drumul Expres Brăila - Galați cu Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Technostrade.Drumul Expres Brăila - Galați

Valoarea contractului este de 371.416.131,09 lei fără TVA, finanțarea fiind obținută din fonduri europene nerambursabile.

”Azi am participat la semnarea contractului pentru construirea (proiectare + execuţie) drumului expres Galaţi – Brăila. Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor două municipii, pentru dezvoltarea întregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunăre şi, implicit, la Tulcea. Antreprenorul român care a câştigat contractul şi care a dat dovadă de seriozitate în lucrările pe care le are deja în portofoliu va trebui să finalizeze proiectarea în cel mult 10 luni, iar execuţia în maximum 24 de luni. Am toată încrederea că se va încadra în acest termen şi că, în 2023, vom putea circula pe un drum modern între oraşele Brăila şi Galaţi”, a menționat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Potrivit CNAIR, perioada de garanție a lucrărilor pentru Drumul Expres Brăila – Galați este de 120 de luni.

Acest obiectiv constă în construirea a 11,088 km de drum expres, la 2 benzi pe fiecare sens de circulație, inclusiv a 3 poduri, 1 pasaj și 2 viaducte.

Drumul Expres Brăila – Galați va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B și va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două orașe, precum și cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila.

 

CITEȘTE ȘI:

Leasing financiar. Utilizatorul poate vinde bunul pentru plata ratelor rămase

Porsche adoptă un nou proces de producție

Informaţiile despre asigurări, cele mai solicitate la call center-ul ASF

 

Adaugati comentariu