Firmele care nu respectă restricțiile, în mod repetat, vor fi suspendate 15 zile. Proiect

Guvernul a aprobat modificările la Legea 55/2020 privind sancţiunea complementară a suspendării activităţii pentru firmele care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, activitatea firmelor care nu respectă restricțiile, în mod repetat, va fi suspendată 15 zile.
Sierra Quadrant,

„Guvernul a aprobat modificările la Legea 55, proiectul de lege care merge în Parlamentul României, este vorba despre acea prevedere prin care firmele care nu respectă legislaţia în vigoare, ştiţi foarte bine despre ce este vorba, pot să fie închişi pe o perioadă scurtă la început şi, după aceea, pe o perioadă mai lungă. Este nevoie de efortul tuturor în această perioadă”, a anunțat premierul Florin Cîţu.

Proiectul de lege, care modifică şi completează Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, prevede că, în cazul repetării la acelaşi sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, a contravenţiei, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului în care operatorul economic desfăşoară activitatea fără a respecta restricțiile.

Totodată, prin proiectul de lege se stabileşte că plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii nu suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare aplicate.

 

CITEȘTE ȘI:

A fost semnat contractul pentru Drumul Expres Galaţi – Brăila cu Asocierea SA&PE Construct-Spedition UMB-Technostrade

Leasing financiar. Utilizatorul poate vinde bunul pentru plata ratelor rămase

Porsche adoptă un nou proces de producție

 

Adaugati comentariu